Virtuvės šefas čia gyvena jau metus ir tikina, kad šį gyvenimo pokytį paskatino jo dvylikametis sūnus. „Jis žaidžia ledo ritulį, tad dėl to, jog jis turėtų geresnes sąlygas tobulintis, nė negalvoję persikraustėme į Švediją“, – DELFI pasakojo Linas.

Vyras čia, Švedijoje, dirba vieno viešbučio restorane. „Turime puikią komandą, dirbame su daug lotynų amerikiečių, išties viskas puiku“, – šypsojosi gerą nuotaiką spinduliuodamas virtuvės šefas.

Beje, per šiuos metus jis dar nė karto nebuvo grįžęs į Lietuvą, tačiau planuoja tai padaryti vos po mėnesio.

Donato Montvydo susitikimo su lietuvių bendruomene vakarą Linas sukiojosi virtuvėje ir ruošė maistą čia susirinkusiems lietuviams. „Tiesiog padedu draugams“, – šyptelėjo vyras, kalbėdamas su DELFI savo draugų Jūratės ir Jaroslavo Stankevič restorane.

Lietuviai savo restoraną Stokholmo priemiestyje atidarė vos prieš du mėnesius, tačiau džiaugiasi puikia investicija ir neįsivaizduoja savo gyvenimo kur nors kitur.

Linas su Jaroslavu bei Jūrate susipažino kiek daugiau nei prieš dešimtmetį, tuomet visi trys dirbo „Literatų svetainėje“. Beje, su kitais lietuviais Linas čia Švedijoje nesibičiuliauja, tačiau su senais draugais palaiko artimus ir šiltus ryšius.

Daugiau apie lietuvių Jūratės ir Jaroslavo restoraną galite paskaityti čia.

Donato Montvydo ir lietuvių bendruomenės susitikimo akimirkos:


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)