M. A. Canuelis savo feisbuko paskyroje rašė: „Atsiprašau visų, kam teko kęsti mano irzlumą. Išgyvenu vieną didžiausių sukrėtimų gyvenime – pradedant tuo, kad žmona nori atimti iš manęs vaiką, baigiant draugais, kurie mane apgaudinėja ir tais, kurie mane už nugaros apkalba, verčia jaustis kaltu, nors su tuo nesutinku. Ačiū tiems, kas mane palaiko, deja, ne visada tai suvokiu, o kartais be priežasties tampu atšiaurus. Kaip tas chameleonas, kuris man kando, kai norėjau jį paglostyti. Ačiū tiems, kas vis dar su manim, net tada, kai atrodau kaip katastrofiška nesėkmė“.

Nebe kartu jau dvejus metus

Su G. Karaliūnaite pavyko susisiekti tik praėjus kelioms valandoms. Atsidususi moteris DELFI teigė, kad nenorėjo viešinti asmeninių nesklandumų, tačiau po Marco akibrokšto kito kelio nebeliko.

„Tas įrašas neatsirado iš niekur. Mes jau dvejus metus nebe kartu. Dukrytei buvo metai ir mėnuo, kai jam teko išeiti, – tikino Gintarė, tačiau nepanoro atskleisti, kodėl jiedu pasuko skirtingais keliais. – Buvo labai rimta priežastis, nors jei kada matysiu, kad jis meluoja kažkokius labai negerus dalykus, gal ir atskleisiu.“

Gintarė Karaliūnaitė-Canuel

M. A. Canuelis kelerius metus gyveno Lietuvoje, čia sukūrė šeimą, tačiau nepavyko nei įsidarbinti, nei išmokti lietuviškai. „Sunku jam buvo, todėl jis nusprendė išvažiuot į Kanadą. Jis išvažiavo berods vasaros pabaigoje, maždaug prieš metus“, – skaičiavo G. Karaliūnaitė-Canuel.

Pastaruoju metu Marcas su dukra Sofija bendrauja per „Skype“ platformą, paskutinįjį kartą Lietuvoje lankėsi lapkričio pradžioje, čia praleido savaitę. „Kai čia buvo, jis lankė dukrelę tiek, kiek norėjo, nupirko kažkokių drabužėlių, o išvažiuodamas išsakė pagrindinę sąlygą – bent kartą per „Skype“ pasikalbėti su dukra“, – tęsė G. Karaliūnaitė-Canuel.

Bendravimą su dukra apsunkina kalbos barjeras

Ir nors Gintarės vyro prašymas iš pirmo žvilgsnio neatrodo sudėtingas – yra kelios kliūtys, kurios trikdo sklandų dukros ir tėčio bendravimą: kalbos barjeras ir dar per mažas mažylės amžius. „Kai tėtis išvažiavo, jai tebuvo metukai, tas „Skype“ jai neįdomu, ji nori žaisti, o jis jai dainuoja prancūziškas dainas. Jai neįdomu, – kalbėjo G. Karaliūnaitė-Canuel. – O ką gali trimečiui pasakyti? Juk jis per mažas vaikas, kad nuteiktum ar ką pasakytum. Įjungiu „Skype“, o laiko skirtumas didelis – ten diena, o pas mus naktis.“

Gintarė dabar – vieniša dviejų vaikų mama: ji augina ne tik Sofiją, bet ir dvyliktoką sūnų iš kitų santykių.

„Viena auginu du vaikus, buvo remontas. Tikrai vieną kitą savaitę to „Skype“ neįjungiau, bet yra kiti dalykai, meilė baigiasi ties pinigais, deja“, – liūdnai pridūrė Gintarė neslėpdama, kad tėtis nenori mažylę remti finansiškai.

Kalbos barjeras tėčiui bendrauti su dukra – išties nemenkas. „Jis bando. Kol dar buvo mažesnė, jai užtekdavo paprastų žodelių, tačiau dabar pati neblogai kalba ir norėtų tą tėtį labiau suprasti. Ji dabar neblogai ir angliškai supranta, – tęsė moteris. – Aš kartais jam pasakau, kad galėtų kažką pasiruošti tam pokalbiui, kad ją sudomintų. Anksčiau jis dirbo zoologijos sode ir peles visokias rodydavo ant savo kūno, tai jai tikria būdavo įdomu žiūrėti, bet žinote, žiūrėti į kažkur toli sėdintį tėtį ir klausyti tas pačias prancūziškas dainas... Jai nebeįdomu.“

Marcas Andre Canuelis

Anot Gintarės, į jos pasiūlymus, kad ji galėtų parašyti lietuviškų frazių ir padėtų susikalbėti su dukrele, jos vyras reaguoja neigiamai ir jokios pagalbos nenori priimti.

„O kai paprašau finansiškai prisidėti, tuomet apskritai supyksta ir pradeda man rašyti grasinančius dalykus, – teigė G. Karaliūnaitė. – Aš jį užblokavau „Skype“, turbūt dėl to jis supyko ir paviešino tą įrašą feisbuke.“

Susitaikyti vilčių nėra

Pasidomėjus, kodėl po tiek laiko pora vis dar oficialiai yra susituokusi, Gintarė neslėpė – skyryboms nėra lėšų. „Visa tai kainuos man, tai nemaži pinigai, be to – didžiuliai nervai bei viešumas. Tos oficialios skyrybos tėra popierizmas, nes jis – užsienietis, turiu turto, įsigyto prieš vestuves ir panašiai“, – kalbėjo pašnekovė.

Tiesa, į klausimą, ar pora dar gali persigalvoti ir susigrąžinti puoselėtą šeimą, atsakymas buvo griežtas: „Jokių prošvaisčių. Apskritai nerami esu, kai jis būna kažkur šalia“.

Šiuo metu prie vaiko išlaikymo, anot Gintarės, Marcas neprisideda. „Jis mane kaltina, kad esu netaupi ir nemoku gyventi, – priežastį, kodėl M. A. Canuelis nenori paremti savo dukros, įvardijo Gintarė. – Jo siūlymas buvo pervesti man 500 eurų dukros išlaikymui metams. Tai paskaičiuokite.“

DELFI primena, jog tai – trečioji Gintarės santuoka. Į Lietuvą miškininkystę besidomintis kanadietis atvyko 2011-aisiais, kaip studentas pagal manų programą.

Meilė gimė netikėtai ir vos po kelių mėnesių draugystės pora susituokė. Po devynių mėnesių santuokoje gimė dukrelė Sofija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (432)