Miestai rinkosi skirtingas spalvas

Klaipėdos, Panevėžio ir Vilniaus prekybos centruose žmonės galėjo prisiėti prie Lietuvai dainų konkurse atstovausiančios Monikos suknelės gamybos karpant žiedlapius. Tautiečiai taip pat galėjo nuspręsti, kokios spalvos bus M. Linkytės suknelė.

Žiedlapiai buvo 8 spalvų ir skirtingų formų. Pasibaigus akcijai paaiškės, kurią spalvą žmonės rinkosi dažniausiai – būtent ši spalva ir taps dominuojančia Monikos suknelėje, prie kurios dalyvių iškirpti žiedlapiai bus prisiūti rankomis.
Monikos Linkytės „eurovizinės“ suknelės kūrybinės dirbtuvės

Pasak mados namų kūrėjų, gerbėjų skonis ženkliai skiriasi. Klaipėdoje žmonės daugiausiai rinkosi mėlyną spalvą, kuri asocijuojasi su jūra. Panevėžyje dominavo rožinė. Vilniuje buvo renkamasi tarp kelių spalvų.

„Kol kas sudėtinga pakomentuoti, nes dar nežinome galutinio rezultato. Stebėtojai rezultatus suskaičiuos per porą dienų“, – DELFI sakė dizainerė K. Kalinauskaitė.

Pati Monika prisipažino, kad labiausiai norėtų žydros spalvos.

Palaikė ir žinomi žmonės

M. Linkytė pastebėjo, kad daugiausiai žmonių susitikti su atlikėjais ir dizaineriais atėjo Panevėžyje. Prekybos centre atlikėjus pasitiko netgi pasamdyti vedėjai.

Vilniuje palaikyti „eurovizininkų“ ir prisidėti prie rekordo atėjo ir Beata Nicholson su šeima, Laima Mertinienė. Visos kelionės po Lietuvą metu Moniką lydėjo ir scenos kolega Vaidas Baumila.

„Labai džiugu, kad žmonės galėjo prisidėti prie dainų konkurso pasirodymo ne tik tada, kai balsavo už mus ir rinko, bet ir išreikšdami savo nuomonę apie sceninę aprangą. Žiūrėdami pasirodymą prisimins, kad jų rankų darbas taip pat įsiamžino didžiojoje konkurso scenoje“, – DELFI sakė V. Baumila.
Monikos Linkytės „eurovizinės“ suknelės kūrybinės dirbtuvės

Siekia rekordo

„Kai sužinojome, kad rengsime Lietuvos atstovus „Eurovizijoje”, norėjosi ne tik sukurti rūbą, bet jį paversti istorija su gražia idėja ir mintimi. Siekiame sukurti tokią suknelę, kuria didžiuotųsi daugelis ir kurioje būtų užkoduoti patys geriausi ir šilčiausi Vaido ir Monikos gerbėjų palinkėjimai. Ši suknelė gali tapti simboliu, kad mes, lietuviai, mokame ne tik kritikuoti, bet ir kurti drauge“, – apie akciją mintimis dalinosi suknelės kūrėja, dizainerė Kristina Kalinauskaitė.

Šia akcija labai džiaugiasi ir pati Monika Linkytė: „Tai pirmas kartas, kai „Eurovizijos“ atstovų įvaizdį nulems ne tik dizaineriai, bet ir tauta. Kuo daugiau žmonių prisidės, tuo bus smagiau ir įdomiau! Patiems akcijos dalyviams bus įdomiau žiūrėti „Euroviziją” žinant, kad suknelę kūrė ir jie”, - prieš rekordinės suknelės kūrimą sakė Monika.
Kristina Kalinauskaitė ir Andrius Sergejenko

Dizaineriai viliasi, kad akcijoje per porą dienų sudalyvaus apie 25 000 žmonių, norinčių kartu siekti rekordo. Madų kūrėjai tikisi pasiekti rekordo. Tačiau pabrėžė, kad rekordas turėtų būti užregistruotas bet kokiu atveju. Nes tokio apdaro, kurį būtų sukūrę keliasdešimt tūkstančių žmonių, užfiksuota nebuvo. 

Ką dizaineriai darys, jei vis dėlto nepakaks žmonių iškirptų žiedlapių? „Eskizai jau išanalizuoti, suknelė jau pradėta kurti, dabar laukiame tik žiedlapių. Kiek jų reikia surinkti, kol kas pasakyti negaliu. Bet leidžiame sau pajuokauti, kad jei pritrūksime, bus tikrai įdomu, nes pusė kūno bus neuždengta, – juokavo dizainerė. – Žinoma, tai tik pokštas pagąsdinti Monikai. Neabejoju, kad viskas bus taip, kaip planuojama.”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)