Šios sumos būtinai reikėjo, kad mergaitė galėtų gauti iš dalies valstybės finansuojamą naujos kartos implantą, kuris klausos negalią turintį vaiką paverstų normaliai girdinčiu ir kalbančiu.

30 900 litų E.Dragūno fondo (pusę šios sumos paaukojo bendrovė „Kauno grūdai“) skirtų pinigų reikėjo tam, kad valstybė kompensuotų didžiąją dalį reikalingos sumos - 54 100 litų. Dar 8 000 litų paaukojo medicinos bendrovės „Medicus“ ir „Cochlear“.

Mergaitės tėvai Bronė ir Vladimiras Grigaravičiai, su dukrele atvykę pasiimti simbolinio čekio, pasakojo, kad implantas jų dukrai labai reikalingas būtent dabar, nes mergaitė pradėjusi girdėti, natūraliai, kaip ir visi tokio amžiaus vaikai, pradėtų lavinti ir savo kalbinius gebėjimus.

E.Dragūnas informavo, kad artimiausiu metu tokio pat pobūdžio parama pasieks ir Klaipėdoje gyvenantį penkiametį berniuką. Jam reikalingas turimo klausos implanto atnaujinimas.

Iki šiol E.Dragūno fondas savo dėmesį buvo nukreipęs į gydymo įstaigas, o ne konkrečius asmenis. Vilniaus universiteto vaikų ligoninei fondas jau paaukojo per 120 000 litų. Ši suma buvo surinkta pardavus „Sel“ albumą „Aš kaip žąsis“.

Anot E.Dragūno, šiuo metu jau yra parduota apie 17 000 albumo kopijų, taigi fondas nuolat pildomas. Kiek šiuo metu jame yra lėšų, dainininkas tiksliai pasakyti negalėjo, bet patikino, kad ateityje turi ambicingų planų stipriai pagausinti fondo iždą.

Birželio 16 d. per jo sūnaus Deivido gimtadienį bus pristatytas naujas gėrimas vaikams „Sel Dragoon“. Kompotą primenantis vitaminais praturtintas gėrimas bus be vaikų sveikatai nieko gero neduodančių dažiklių, kvapiklių ir kitų nereikalingų priedų. Trečdalis sumos nuo kiekvieno parduoto stilingo ir spalvingo šio gėrimo buteliuko pateks į dainininko vardo labdaros fondą.

E.Dragūnas tikisi, kad gėrimas bus populiarus, nes jis, su fondo pagalba, nori įgyvendinti dar analogo Lietuvoje neturinti projektą - įkurti vaikų ligų diagnostikos centrą-atrakcionų parką. „Vaikai bijo ligoninių, be to greita ir kokybiška privati diagnostika kainuoja brangiai. Mūsų tikslas - įkurti įstaigą, kur būtų galima ne tik nebrangiai, o gal ir nemokamai, atlikti vaikų ligų diagnostiką, bet ir suteikti vaikams galimybę nebijoti ligoninių ir daktarų“, - sakė E.Dragūnas.

Anot dainininko, teko apsilankyti panašaus tipo centre JAV ir jis liko sužavėtas. „Kaip mažas vaikas pats ten šėlau beveik visą dieną. Vaikai tikrai norėtų grįžti į tokį centrą pasilinksminti, o tuo pačiu ir sveikatą pasitikrinti“, - mano dainininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)