Konferencijoje dalyvavę Erica ir Jurgis atsakė į įvairiausius klausimus - nuo politikos iki vaikų auginimo. Paklausti, ar nesunku dirbti kartu, šeimyninis duetas išdavė vienas kitam duotą pažadą - kai tik „Ball & Chain" trukdys santykiams, jie atsisakys dainavimo kartu.

Keletas įdomiausių skaitytojų klausimų ir nuotaikingų, rimtų, nuoširdžių ir atvirų Erikos ir Jurgio atsakymų iš konferencijos. Visus atsakymus skaitykite ČIA.

- Jurgi, o jūs su gitara ir po miestą vaikštote? Gitara nesušalo prie mūsų -55C?
Erica ir Jurgis: Šiandien buvo šalta, gitarą nešioju be dėklo, tačiau tai nėra pats protingiausias sprendimas, bet juk su gitara daug smagiau.

- Turite du vaikučius, ar neplanuojate trečio? Kaip jį pavadintumėte? Ar dviejų gana? Ar vaikas gali būti kliūtis siekti svajonės - juk vaikams reikia daug laiko, meilės, pastangų. Ar lepinate saviškius, ar auklėjate griežčiau? Ar norėtumete, kad jie būtų dainininkai arba instrumentalistai?
E. ir J.: Kol kas trečio neplanuojame, tačiau be vaikų žmogus negali gerai suvokti gyvenimo esmės. Svajonės taip pat keičiasi, kai atsiranda vaikai, tačiau gyvenimo tikslas yra ne pasiekti svajonės, o pats procesas. Nėra tinkamiausio meto sulaukti ir auginti vaikus. Kai yra du partneriai ir abu nori vaikų, vaikai niekuomet nebus kliūtis. Kiekvienas vaikas yra žmogus, kuris turi individualius poreikius. Kiekvieną vaiką auklėti reikia pagal charakterį.

- Gyvenate kartu, keliaujate kartu, kaip jūs dar ir dirbate kartu tokie žmonės prie meno? Neištinka santykių krizė? Ką darote, kai kyla kokia konfliktinė situacija?
E. ir J.: Tai yra sudėtinga. Dažnai tenka priverstinai atitolti vienam nuo kito, ieškoti kompromisų, tačiau tai vadinama santuoka. Mes vienas kitam pažadėjome, jog jei „The Ball and Chain" trukdys mūsų santykiams, projektą nutrauksime.

Jurgi, kaip politologas, ką manote apie dabartinę Lietuvoje įgyvendinamą politiką? Kaip prisitaikėte prie didesnių mokesčių, ar ne apmaudu, kad turite daugiau dirbti, kad valdinininkija toliau lobtų?
E. ir J.: Situacija yra apgailėtina. Blogiausia tai, kad žmonės turi labai žemus lūkesčius apie politiką ir apie savo valdininkus. Beveik galvoja, kad jie privalo būti korumpuoti ir nekompetentingi. Blogiausia yra tai, kad valdininkai yra mūsų visuomenės atvaizdas. Vienaip ar kitaip renkame tuos žmones, su kuriais tapatinamės. Kol neišmoksime keisti patys, savo santykių su kitais, tol turėsime tokią politinę situaciją.

- Labiau muziką mėgstate, dainuoti... ar... labiau mylite vienas kitą nei dainavimą?
Jurgis: Myliu savo šunį, bet Ericą labiau (juokiasi).

- Ar kada nors tikrinotes savo IQ? Nes atrodo, kad esate protingesni už visas mergaites blondines. Kaip lavinatės be kelionių ir mokslų universitete? Beje, Jurgi, niekada neteko girdėti, kas esate pagal išsilavinimą. Kad muzikuojate smagiai, tai jau niekam ne paslaptis.
E. ir J.: Netikrinome. Gyvenimas yra viena ilga pamoka. Pradedi senti tuomet, kai laikai save abiturientu.
J.: Pagal išsilavinimą esu politologas, šiuo metu mokausi verslo vadybos magistrantūroje. Tačiau muzikos srityje esu sertifikuotas aferistas (juokiasi). Erica studijuoja muzikinio teatro specialybės Vilniaus kolegijoje.

- Atsakykite, bet tik nuoširdžiai, ką manote apie cepelinus?
J.: Erikai patinka cepelinai su varške. Klaipėdoje yra labai maža kavinė, kurioje vien lietuviški patiekalai. Ir bulviniai blynai, ir cepelinai. Tačiau Lietuvoje trūksta tikrų lietuviškų naminių valgių restoranų. Čia daug užeigų turistams, tačiau kainos jose labai didelės - turistams. Cepelinai Erikai anksčiau nepatiko, tačiau dabar viskas kitaip.

Erica ir Jurgis DELFI redakcijoje:

- Ko jūs patys klausotės ir tikrai, kodėl dainuojate užsienietiškai - juk E. Jennings jau pramoko lietuviškai, galėtų ir pamalonint mus lietuvius. Gera klausytis lietuviškų dainų. Ačiū!
Erica: Lietuviškas dainas parašyti sunkiau, daina turėtų būti organiškas dalykas. Nepradėsiu dainuoti lietuviškai vien dėl to, kad lietuviams reikia daugiau lietuviškų dainų. Pastaruoju metu pradėjome daugiau dainuoti lietuviškai, perdainavome legendinių dainų.
J.: Man sunku rašyti lietuviškai, sunkiau išgauti organiškumą.

- Jūsų muzika tokia nišinė man atrodo, ar ne? Ar ne per mažai Lietuvoje gerbėjų tokios muzikos? Gal ketinate ir užsienyje koncertuot, va, Džordana, žiūrėkit, kiek užsidirba Londone ir visur kitur.
E. ir J.: Mūsų muzika - nišinė, tačiau koncertuose būna daugybė gerbėjų, iki renginio būna parduoti visi bilietai. Mūsų niša maža, bet stipri.

- Norėjau paklausti Ericos, kaip ji tiek metų sugeba nesikeisti. Turiu omeny išvaizdą. Erica, esi labai graži moteris, airė, bet graži! Ar sportuoji? Ar vis dar griežtai reguliuoji mitybą?
E.: Truputėlį pasikeičiau. Mano vyras galvoja, jog dabar esu gražesnė. Jurgis sako, jog tai - ilgalaikė investicija, dėl to ir vedė mane. Dabar man nereikia sportuoti, nes studijuoju tokį dalyką, kai beveik kasdien tenka šokti. Jurgis sako, jog jeigu daug šypsaisi - veide neatsiranda raukšlių.

- Kaip manote, ar jums kada pasiseks pasiekti Paltinienes ir Ivanausko dueto aukštumų? Ar esate jų gerbėjai? Nes man jie tobulas pavyzdys dviejų muzikuojančių žmonių.
E. ir J.: Jie iš tiesų puikus, pavyzdinis duetas.

Visą konferenciją rasite ČIA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)