Vairuotojo pažymėjimo netekęs M. Aleksandravičius penktadienį apie 14.16 val. buvo užfiksuotas sostinės Gedimino pr. Prie raudonos spalvos automobilio „Rover“ vairo sėdėjęs buvęs policijos pareigūnas, pamatęs, kad jo automobilį ėmė filmuoti žurnalistai, slėpdamas savo veidą nulenkė atvartą nuo saulės.

Tačiau, kai pažeidimą fiksuojantis žurnalistas priėjo prie atlikėjo vairuojamo automobilio, M. Aleksandravičius išvažiavo į priešingą eismo juostą ir skriedamas dideliu greičiu nuvažiavo iki Gedimino pr. ir V. Kudirkos g. sankryžos, užlįsdamas prieš stovinčius automobilius.

Kaip tik tuo metu užsidegė žalias šviesoforo signalas ir M. Aleksandravičius dideliu greičiu skriejo link V. Kudirkos g. – vairuotojas sukėlė avarinę situaciją, dėl to kiti eismo dalyviai jam net ėmė signalizuoti. Be to, žinomas vyras nepraleido per perėją ėjusių pėsčiųjų.

Apie M. Aleksandravičiaus padarytą KET pažeidimą iš karto buvo informuotas Bendrasis pagalbos centras (BPC), tačiau buvusio policijos pareigūnas taip ir nebuvo sugautas vairuojantis automobilį.

Po kelių minučių M. Aleksandravičiaus vairuotas automobilis buvo pastebėtas paliktas stovėjimo aikštelėje J. Jasinskio g.

Neturėdamas teisės vairuoti M. Aleksandravičius prie vairo įkliūna jau ne pirmą kartą – prieš dvi savaites Vilniaus rajono apylinkės teismas už tai jam skyrė 1 200 litų baudą.

Administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad buvęs „Patrulių“ dainininkas balandžio 17-ąją 10.14 val. Vilniaus rajone, Mickūnuose, vairavo automobilį „Land Rover“. Be to, M. Aleksandravičius viršijo leistiną greitį – vietoj 50 km/val. važiavo 67 km/val. Greičiu.

M.Aleksandravičius savo kaltę pripažino ir teisinosi, kad prie vairo sėdo, nes jam „reikėjo pavežti draugą“.

Buvusį „Patrulių“ dainininką kovą Vilniaus apygardos teismas yra pripažinęs kaltu ir baudžiamojoje byloje dėl pasipriešinimo policininkams – jam skirta 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. Per šį laikotarpį M. Aleksandravičius be pareigūnų žinios negalės išvykti ilgesniam kaip 7 d. laikotarpiui iš savo gyvenamosios vietos.

Buvusio „Patrulių“ dainininko bylą Vilniaus apygardos teismas nagrinėjo apeliacine tvarka – apylinkės teismas buvo nusprendęs, kad pasipriešindamas policininkams dainininkas nepadarė jokio nusikaltimo.

„M. Aleksandravičiaus veiksmai yra natūralus neblaivaus asmens protestas ir jo spontaniška reakcija į reikalavimą nusiraminti bei leistis būti sulaikom“, – išteisinamajame nuosprendyje buvusį policininką užstojo Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo teisėja.

Toks teismo verdiktas pribloškė nukentėjusiaisiais pripažintus policininkus ir valstybinį kaltinimą byloje palaikiusią prokurorę Vitą Gedvilienę, kuri nuosprendį apskundė.

Buvęs „Patrulių“ dainininkas ir jo draugas Vidmantas Žumbakis buvo teisiami dėl incidento sostinės centre. Tąsyk budėję pareigūnai pastebėjo dideliu greičiu iš Gedimino prospekto į Totorių gatvę, į kurią iš centrinės sostinės gatvės įvažiuoti buvo draudžiama, įsukusį „Citroen Berlingo“. Jį vairavo M. Aleksandravičius.

Pareigūnai pasakojo, kad M. Aleksandravičius jiems aktyviai priešinosi, įžeidinėjo ir net grasino, kai sulaikymo metu juos apstumdė, o vienam jų per grumtynes suplėšė policijos liemenę bei sulankstė antrankius.

„Iš šono atrodė, kad M. Aleksandravičius bendrauja ne su policininku, o su baro lankytoju, kurį laikė už atlapų“, – teisme pareiškė vyresnysis patrulis Gytis Varžgalys.

Bylą apeliacine tvarka išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad M. Aleksandravičius „itin intensyviai priešinosi policijos pareigūnui“.

Pasak teismo, vienam policijos pareigūnui nepavyko sulaikyti M. Aleksandravičiaus, todėl į pagalbą buvo priversti atvykti kiti policininkai.

„M. Aleksandravičius veikė tiesiogine tyčia, fizinis smurtas buvo naudojamas kryptingai, tai buvo daroma siekiant sutrukdyti policijos pareigūnui atlikti savo pareigas“, – pabrėžė dainininką nuteisęs teismas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)