14
Kitas

Su žmona tuokėsi cirke

Daugelis Kolumbijoje gyvenantį lietuvių kilmės politiką Antaną Mockų pažįsta iš intelektualiam akademikui nebūdingų akibrokštų, kai jis savo triukšmaujantiems studentams parodė nuogą užpakalį ir po to atsistatydino iš universiteto; kai nuogas nusifilmavo reklamoje ir ragino tautiečius taupyti vandenį bei muiluojantis užsukti čiaupą; kai sulaukęs Kolumbijos nusikalstamo pasaulio atstovų grasinimų susidoroti jis išėjo į gatvę su neperšaunama liemene širdies srityje išsikirpęs skylę; kai eismo taisyklių nepaisančius vairuotojus drausmino nusamdęs mimus, kurie kaišiojo jiems radonas ir baltas korteles; kai per prezidento rinkimus apsirengęs stilizuotu supermeno kostiumu agitavo tautiečius keistis patiems; kai vyrams įvedė komendanto valandą, suteikė žodžio laisvę sukilėliams; nusavino elito sklypus, įvedė kanalizaciją lūšnynuose... Keistų A. Mockaus poelgių ir netradicinių sprendimų sąrašą būtų galima tęsti.

Nieko nuostabaus, kad tokie netradiciniai sprendimai Kolumbijoje sulaukdavo daug atgarsių, tačiau kiekvienas jų pasiteisino ir atnešė didelės naudos. O lietuvių kilmės keistuolis tapo fenomenaliai populiarus ne tik gimtojoje Kolumbijoje, bet ir senelių gimtinėje, Lietuvoje. Šįkart A. Mockus į Vilnių atvyko sudalyvauti „Kino pavasaryje“. Festivalyje įvyks apie jo gyvenimą pastatyto biografinio filmo „Gyvenimas yra šventas“ premjera.

Buvusio Bogotos mero, kandidato į Kolumbijos prezidentus viešnagė Lietuvoje sulaukė didžiulio ažiotažo. Susitikti su lietuvių kilmės politiku, filosofu, išreiškė norą įvairaus kalibro tautiečiai. Kiekviena minutė Lietuvoje yra kruopščiai suplanuota įvairiems susitikimams, pristatymams, konferencijoms ir interviu.

Prieš filmo premjerą su naujienų portalo DELFI žurnalistais susitikęs A. Mockus atrodė pakiliai nusiteikęs, tačiau akivaizdžiai pavargęs po skrydžio ir susitikimų. Todėl prieš pokalbį iš kišenės išsitraukęs akių raištį jis su šiek tiek juntamu ispanišku akcentu akimirkai atsiprašė: „Aš šiek tiek nusnūsiu. Man labai padeda“. Taip ir liko paslaptimi, ar tos akimirkos užsimerkus jam pakako atgauti jėgas, ar tai buvo tiesiog žaismingas papozavimas fotografui. Politikas neslepia, kad dėmesys jam velniškai patinka.

14
Kitas

Su žmona tuokėsi cirke

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)