Prieš koncertą Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose į susitikimą su žurnalistais B.Grebenščikovas atėjo ištiestomis rankomis - sakė esąs pasirengęs atsakyti į visus klausimus.

Po koncerto guvusis rusas pritilo - keldamas tostą žodžius pakeitė rankų gestais. Jau per koncertą galėjai justi, kad BG balsas pasikeitė - pasirodymą jis baigė gerokai užkimęs.

B.Grebenščikovas - dažnas svečias Lietuvos koncertų scenose. Per pastaruosius dvejus metus gerbėjai Vilniuje jo dainų galėjo klausytis net keturis kartus. Ir kaskart į Lietuvą BG atvykdavo kitoks: tai lyg piligrimas, patogiomis šlepetėmis ir dulkėtais kelionės drabužiais, tai lyg vienišius, besislepiantis po juodais akinių stiklais, dar labiau paryškinančiais juodus jo apdarus, tai lyg škotas, vietoj kelnių segintis kiltu...

Šįsyk jis buvo tarsi iš stilingo naktinio klubo išlindęs: į veltinį suvelti plaukai, siaura barzdelė po apatine lūpa ir kvarco šviesoje švytintys drabužiai - BG negalėjo atpažinti net tie, kurie su juo prieš pusmetį sėdėjo prie vieno stalo.

"Aš keičiuosi kasdien, - po koncerto vakarieniaudamas sostinės "Karolinos" klube LŽ sakė B.Grebenščikovas; kalbėjo tyliai, lyg per išpažintį sakytų nuodėmes kunigui. - Mano išvaizda priklauso nuo nuotaikos, o juk nuotaika kasdien negali būti tokia pati. Taip ir drabužiai. Be to, aš juk - ne Leonidas Iljičius Brežnevas, kad vaikščiočiau 25 metus su tuo pačiu švarku..."

BG ir jo grupė "Akvarium" šįsyk į Vilnių atvyko su nauja programa "Stop mašina". Anot BG, koncertinis turas kol kas pranoksta jo lūkesčius. Atlikėjas su grupe visur laukiamas ir šiltai sutinkamas - toks buvo ir koncertas Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose, į kurį susirinko apie 2 tūkst. žmonių.

"Užvakar dar buvome Londone, vakar koncertavome Minske, šiandien - Vilniuje, o rytoj - mūsų laukia koncertas Klaipėdoje. Ir jis tikrai įvyks, balsas niekur nedings. Toks jau mano darbas", šypsodamasis šnibždėjo B.Grebenščikovas. Paklaustas, kaip gydys balsą, dainininkas LŽ sakė neišduosiąs vaisto paslapties. Ir jo mėgstama degtinė, kurios kelias taures BG išlenkė vakarieniaudamas, jokios įtakos tam neturinti...

Nuovargio dainininko veide nebuvo matyti, nors jis žinojo, kad pailsėti viešbutyje galės vos 3 valandas - ketvirtą ryto reikės vykti Klaipėdon. "Drabužiai, nuovargis, net balsas - nesvarbu. Svarbiausia - muzika," - šypsojosi BG.