Dešimtį metų Amerikoje gyvenanti ir neseniai šios šalies piliete tapusi buvusi „Olialia“ pupytė Neria Biel (anksčiau – Nerija Paciukonienė) tikina JAV prezidento rinkimų rezultatais visai nesidžiaugianti. Retai su žiniasklaida bendraujanti moteris šįkart su DELFI pasidalijo savo įžvalgomis aktualiausia šių dienų tema.

„Gyvenu Amerikoje jau 10 metų ir daugiau nei metus esu Amerikos pilietė, tad turėjau pilną teisę atlikti savo, kaip pilietės pareigą ir prabalsuoti už pasirinktą kandidatą į prezidentus. Labai gaila, kad mūsų šeimos favoritas Bernie Sandersas iškrito, nesurinkęs reikiamo balsų skaičiaus.

O kad laimėjo cirko artistas D. Trumpas... Manau, kad per 8 demokrato Barracko Obamos prezidentavimo metus, niekas pernelyg ir nepasikeitė. Žmonės norėjo permainų, kurias žadėjo D. Trumpas, nes H. Clinton būtų pratęsusi B. Obamos idėjas“, – apie tai, kas lėmė D. Trumpo pergalę, svarstė N. Biel.

Anapus Atlanto gyvenanti garsi moteris teigia, kad prezidento rinkimuose ją labiausiai šokiravo arši, žemo lygio, purvo pilimo kova tarp dviejų kandidatų.

„Amerika yra labai didelė ir tikrai verta geresnių ir protingesnių kandidatų į prezidentus nei Hillary ar Trumpas. Liūdna, bet yra kaip yra, belieka su tuo susitaikyti ir laukti, kada Amerika bus „great again“ (ir vėl didinga – DELFI.).

Pasiteiravus, kokios nuotaikos šiuo metu tvyro Amerikoje, N. Biel žodžių į vatą nevyniojo – galingiausioje pasaulio valstybėje šiuo metu labai slogu.

„Nuotaikos nekokios. Taip, vyksta protesto akcijos visuose miestuose, o D. Trumpo gerbėjai triumfuoja... Neramumai šiek tiek gasdina. Be to, jau 2 mln. žmonių pasirašė peticiją, kad ateityje būtų pakeista balsavimo sistema. Po kelių dienų skrendu į Majamį, pažiūrėsime, kokios nuotaikos vyrauja ten“, – pasakojo N. Biel.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (216)