Kubietiškų ritmų ir dekoracijų pagyvintame vakarėlyje M. Jovaišos bičiuliai dalinosi pasakojimais apie beribį autoriaus ryžtą talentą.

„Tai neišpasakytai retas derinys ugningo verslininko, ir ugningo menininko“, – apie M. Jovaišą atsiliepė žurnalistas Algimantas Čekuolis, renginyje apsilankęs su žmona Edita.

Jis pasakojo, kad sužinojus apie fotografo ketinimus apėmė siaubas: „Žinau kubietišką biurokratiją. Filmuoti ir fotografuoti Kubą – neįmanomas dalykas. Kaip pas mus sovietiniais laikais. Net kameros išpakuot negalima buvo. Marius sugebėjo atsivežti lėktuvą, išmokyti pilotus. Ir dar sveikas gyvas pargrįžo namo. Nežinau, kaip ateities kartos vertins M. Jovaišos asmenybę ir darbus, bet nedaug kas gali suprast, kokius neįmanomus dalykus jis yra padaręs“.

Kaip pasakojo autorius, albumas dienos šviesą išvydo po penkerius metus trukusio darbo: „Pats negaliu patikėti, kad tai pagaliau įvyko“. Tiesa, tuo tarpu Meksikoje buvo išleisti dar du autoriaus albumai, apie kuriuos Lietuvoje mažai kam teko girdėti. Kubos vyriausybė šiam projektui neskyrė nė skatiko. Išsamų fotografo pasakojimą apie knygos gimimo subtilybes papildė ir džiugios naujienos: „Gegužės mėnesį turėsime dar vieną vaiką“. Tokią netikėtą žinią prezentacijos viduryje išgirdusi publika, ją sutiko gausiomis ovacijomis.

"Neregėta Kuba“ yra jo penktoji didelio formato oro fotografijų knyga po „Neregėtos Lietuvos“ (2008), „Heavenly Belize“ (2010), „Magic Cancun & Riviera Maya“ (2011) ir „Heavenly Yucatan“ (2012).

Marius Jovaiša, fotografas, leidėjas ir verslininkas, leidyklos „Unseen Pictures“ įkūrėjas gimė Vilniuje 1973 metais. Jo asmeninės fotografijos parodos buvo surengtos daugiau nei 20-yje šalių Europoje, Azijoje ir abiejose Amerikose.

Renginio akimirkos ir svečiai - DELFI nuotraukų galerijoje:

Nuotraukos iš albumo „Neregėta Kuba“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)