Tuo metu klaipėdietis Rokas K. į savo kišenę susikrovė net 463 eurus – tiek pinigų jis gavo už bilietus į L. Somovo ir Jazzu koncertą uostamiesčio pramogų arenoje.

Svetimi pinigai laimės Rokui K. neatnešė – vyrui teko ne tik nukentėjusiaisiais pripažintiems žmonėms sugrąžinti pinigus, bet ir už padarytus nusikaltimus atsakyti prieš įstatymą.

Teismas paskelbė, kad Roką K. pripažįsta kaltu dėl sukčiavimo ir netikrų bilietų pagaminimo – kaltę pripažinusio vyro baudžiamasis procesas buvo baigtas baudžiamuoju įsakymu, todėl bausmė jam buvo sumažinta trečdaliu. Anot teismo, Rokas K. į valstybės biudžetą privalės sumokėti 26 MGL (979,16 eurų) baudą.

Visa ši istorija prasidėjo dar praėjusių metų gruodį, kai L. Somovas ir Jazzu paskelbė apie savo koncertą „Leon Somov & Jazzu istorijos: kelionė laiku“. Bilietai į šį renginį buvo išgraibstyti akimirksniu, todėl dalis gerbėjų į koncertą negalėjo patekti. Tačiau jiems išeitį pasiūlė Rokas K. – vyras feisbuke paskelbė, kad parduoda bilietus į koncertą.

Šis skelbimas sudomino ne vieną klaipėdietį – L. Somovo ir Jazzu gerbėjai ėmė rašyti Rokui K. laiškus. Vyras susidomėjusius atlikėjų gerbėjus patikindavo, kad bilietus nusipirko per oficialią bilietų platinimo agentūrą, tačiau dėl pasikeitusių aplinkybių negali dalyvauti koncerte.

Kad atrodytų įtikinamiau, Rokas K. susidomėjusiems pirkėjams net atsiųsdavo interneto banku atlikto mokėjimo kopiją. Tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, ji buvo suklastota – vyras pats ją pagamino savo namuose.

Kaip ir bilietus į koncertą.

Ši afera paaiškėjo dar prieš koncertą – keli žmonės, nusipirkę bilietus, nutarė juos patikrinti.

Žinia, kad feisbuke buvo parduodami suklastoti bilietai, netrukus pasklido po socialinį tinklą, todėl beveik visi žmonės dar prieš koncertą žinojo, kad nusipirko katę maiše. Bet buvo ir tokių, kurie su netikrais bilietais atėjo į koncertą, bet į jį taip ir nebuvo įleisti.

Dėl sukčiavimo policijoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas – Rokas K. netrukus buvo sulaikytas ir apklaustas, nors feisbuke ir buvo nurodęs netikrą savo vardą ir pavardę. Prispaustas įkalčių jis neneigė, kad iš L. Somovo ir Jazzu koncerto norėjo pasipelnyti.

Vyras sakė, kad bilietus pagamino namuose pasinaudodamas savo asmeniniu kompiuteriu – į bilietus įrašė išgalvotus numerius ir jų kodus.

„Su pirkėjais susitardavau dėl bilietų pirkimo, o paskui susitikęs juos parduodavau – netikrame elektroniniame biliete buvau nurodęs bilieto kainą – 29 eurai, nes prieš pagamindamas netikrą bilietą pasidomėjau jų kaina“, – pareigūnams sakė Rokas K.

Jis prisipažino, kad buvo pasigaminęs ir daugiau bilietų, bet juos sunaikino, kai nepavyko parduoti. Kaip ir SIM korteles, kurias naudojo bendraudamas su pirkėjais.

„Nusprendžiau pasipelnyti, nes mačiau feisbuke daugybę skelbimų, kad žmonės ieško bilietų į koncertą“, – tyrėjams sakė Rokas K.

Aferai iškilus į viešumą sukčius teisinosi, kad gailisi dėl tokio savo poelgio ir esą daugiau niekada taip nesielgs.

„Man gėda“, – sakė jis, dar iki teismo visiems nukentėjusiesiems atlyginęs padarytą žalą.

Tuo metu policijoje apklausti nukentėjusieji pasakojo, kad bilietais prekiavęs Rokas K. ragindavo paskubėti kuo greičiau juos nusipirkti, nes esą yra labai daug norinčių pirkti bilietus.

„Vaikinas mane įtikino, kad bilietai yra tikri, sakė, jog yra ir daugiau norinčiųjų pirkti bilietus, todėl prašė pranešti greičiau, ar pageidauju pirkti, – sakė viena Jazzu gerbėja. – Jis sakė, kad pats negali dalyvauti koncerte, nes išvažiuoja, todėl parduoda ir dar su nuolaida. Jis man taip pat buvo atsiuntęs pavedimą, kuriuo patvirtino, kad bilietus tikrai pirko ir jie tikri. Vėliau, kai susitikome, jis man pardavė bilietus – jie buvo kokybiškai atspausdinti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)