„Šiaip labai mėgstu gimtadienius ir paprastai juos švenčiu, bet šiuo metu esu ganėtinai užimta, tad nusprendžiau didelio baliaus nedaryti“, – gimtadienio išvakarėse šypsojosi Beata.

Moteris atvira – artėjant gimtadieniui jai, kaip ir daugeliui žmonių, viduje kirba jauduliukas ir sukasi klausimai: ką pakviesti, kuo vaišinti ir kaip nustebinti. „Dažniausiai pasiteisina demokratiškas ir paparstas variantas. Pavydžiui pernai sukviečiau daugybę draugų į savo studiją, ten patogu, nes maistas tiesiog „gali lietis laisvai“ ir nereikia didelio pasiruošimo. Tiesiog kepėme daug picų“, – šyptelėjo Beata.

Pusryčiai pas Beatą Nicholson

Pasidomėjus, ką galėtų patarti tiems, kurie vis suka galvą dėl gimtadienio vaišių, B. Nicholson nė nedvejojusi patarė ruošti vos du ar tris patiekalus. „Neverta prapulti virtuvėje ilgam. Neretai žmonės prigamina per daug nei reikia, – šyptelėjo pašnekovė. – O jei ateina kokie netikėti svečiai, visuomet labai gerai „veikia“ bet koks sūris, vaisiai, skani duona ir greitai pagaminamos salotos.“

Pokalbiui pasisukus apie dovanas, Beata šyptelėjo ir patikino, kad „ir taip gyvenime yra labai apdovanota“. Ne kartą jos svečiai yra sulaukę pasiūlymo ir kam nors paaukoti, o ne pirkti materialias dovanas jai pačiai. Vis dėlto ji neslepia, kad gauti dovanų – labai smagu. Tik tokių, kurios yra dovanojamos iš širdies, o ne dėl dovanojimo.

„Šiais metais aš jau gavau labai gerą dovaną iš savo sesers, – įvardijo pašnekovė. – Gavau praštmatnius kvepalus, kurie man labai patinka ir jais dabar labai džiaugiuosi. Šiaip neturiu kažkokio dovanų sąrašo. Daiktai suteikia malonumą, bet tai nėra tai, apie ką aš galvoju ir svajoju.“

Vasaros ir rudens sankirtoje gimusi Beata pasakojo, kad pastaruoju metu darbų jos gimtadienio netrūksta: tokiu metu prasideda darbymetis televizijoje. Beje, kol buvo mokinė, tokiu metu vykdavo pasiruošimas mokyklai. Vis dėlto B. Nicholson su šypsena patikino, kad dėl to visiškai nesijaudina ir nemano, kad dėl darbų ar kitų reikalų jos šventė likdavo šešėlyje, priešingai, vis juokaudavo, kad tai būdavo puiki galimybė praktiškai panaudoti „gėlių perteklių“.

Beje, visa Nicholsonų šeima turi ir mielą tradiciją, kurią pradėjo puoselėti grįžę į Lietuvą: „Per visų šeimos narių gimtadienius dažnai važiuojame į televizijos bokštą. Ne kartą ir per mano gimtadienį esame ten buvę, kaip ir per Tomo ar Jurgio. Tik Izabelės gimtadienio metu dažniausiai būname išvykę, tad dar nepavyko“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)