1. Freddie sukūrė garsiąją „Queen“ emblemą pats, mat baigė Ilingo menų koledžo meno ir grafinio dizaino specialybę.

2. Kartą jis turėjo dešimt kačių ir joms dedikavo albumą ir dainą („Mr. Bad Guy“).

3. Aštuntojo dešimtmečio pradžioje jis buvo užmezgęs ilgalaikius santykius su moterimi vardu Mary Austin. Po mirties jis jai paliko didžiąją dalį savo pinigų, savo namą ir teisę į autorinius honorarus.

4. Jo prekės ženklu tapęs mikrofonas be apatinės stovo dalies buvo visiškas atsitiktinumas. „Queen“ karjeros pradžioje vieno šou metu vidury pasirodymo jo mikrofonas trakštelėjo, tačiau atlikėjas jo nepakeitė, o dainavo toliau nešiodamasis mikrofoną su dalimi stovo. Nuo tada jis tai darė nuolat.

5. „Queen“ 1990 metais laimėjo Britų muzikos apdovanojimą už išskirtinį indėlį. Atsiimti apdovanojimo ant scenos atėjo visi keturi grupės nariai. Tai buvo paskutinis Freddie Mercury pasirodymas prieš žiūrovus.

6. Freddie buvo užsidegęs ir išrankus filatelistas (rinko pašto ženklus). Jo didžiulė kolekcija vis dar eksponuojama pašto ženklų parodose visame pasaulyje.

7. Jis užėmė 59 vietą BBC surengtuose 100 didžiųjų britų rinkimuose, nors gimė Zanzibare.

8. Tikrasis Freddie Mercury vardas – Farrokhas Bulsara. Jis teisiškai pakeitė savo vardą į Freddie Mercury apie 1970 metus, kai susikūrė „Queen“.

9. Jis ir jo šeima buvo persai ir praktikavo zoroastrizmo religiją. Jo laidotuvių apeigas atliko zoroastrų dvasininkas.

10. Freddie parašė „Crazy Little Thing Called Love“ vonioje. Jis gulėjo viešbučio vonioje ir pajuto tokį įkvėpimą, kad netgi nurodė atgabenti į vonios kambarį pianiną, kad galėtų kurti.

11. Freddie Mercury buvo priimtas į „Rokenrolo šlovės muziejų“ (kaip „Queen“ narys) 2001 metais.

12. Po jo mirties viena geltonių gėlių rūšis buvo pavadinta Freddie Mercury vardu.

13. Kai buvo paklaustas, ką reiškia viena garsiausių „Queen“ dainų „Bohemian Rhapsody“, jis atsakė: „Ji neturi jokios faktinės reikšmės, tai tėra rimavimo nesąmonė“.

14. Freddie Mercury statula Montrė mieste Šveicarijoje buvo atidengta 1996 metų lapkričio 25 dieną. Ji stovi daugiau kaip trijų metrų aukštyje ir žvelgia į Ženevos ežerą.

15. Kurtas Cobainas savo atsisveikinimo laiške paminėjo Freddie Mercury – aiškino, kaip juo žavėjosi ir pavydėjo jam gebėjimo priimti žiūrovų meilę.

16. Freddie balsas apėmė tris (beveik keturias) oktavas, nors dažniausiai dainuodavo tenoro diapazone.

17. Nors scenoje Freddie buvo ryškus atlikėjas, realiame gyvenime jis buvo drovus ir retai kada duodavo interviu.

18. Grupės „Queen“ pirmasis vokalistas buvo vienas Freddie draugų Timas Staffellis, kuris ir rekomendavo Freddie verčiau dirbti su šia grupe.

19. Freddie parašė dainą „Who Wants To Live Forever?“ automobilyje grupei važiuojant iš filmo „Kalnietis“ („Highlander“) uždaros peržiūros.

20. Net jo oficialiame pase buvo įrašyta Frederickas Mercury, nors tikrasis jo vardas buvo Furrokhas Bulsara. Jis nenorėjo būti niekaip kitaip vadinamas kaip Freddie dar prieš atvykdamas į Angliją, o Mercury pavardę pasirinko pradėjęs koncertuoti su „Queen“.

21. Freddie Mercury mirė 1991 metų lapkričio 24 dieną nuo su AIDS susijusios pneumonijos. Vos prieš dieną jis viešai paskelbė sergantis AIDS.

22. Freddie kurį laiką norėjo sutvarkyti savo netaisyklingą sukandimą, tačiau baiminosi, kad operacija gali pakenkti jo balsui.

23. Teigiama, kad savo testamente Freddie Mercury paliko 500 tūkstančių svarų savo virtuvės šefui Joe Fanelli, 500 tūkstančių svarų asmeniniam asistentui Peteriui Freestone'ui ir 100 tūkstančių svarų savo vairuotojui Terry Giddingsui.

24. F. Mercury taip mylėjo savo kates, kad išvykęs koncertuoti nuolat skambindavo namo, kad galėtų su jomis pakalbėti. Jo tuometinė mergina Mary Austin laikydavo telefoną katėms prie ausų, kad šios galėtų girdėti, ką kalba šeimininkas. Garsenybė taip pat turėjo ir savo kačių portretų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)