Šis faktas iškilo viešumon vos po savaitės, kai paaiškėjo, jog Amy namas yra vertas mažiau negu 180 tūkst. svarų. Tai nuvylė dainininkės šeimą, kuri iš jos turto, vertinamo 10 mln. svarų, stengėsi apmokėti savo skolas.

Dabar knygoje rašoma, kad skandalingąją žvaigždę, kuri prieš savo mirtį 2011 metais buvo panirusi į alkoholį ir narkotikus, taip sukrėtė tėvų skyrybos, jog ji netrukus pradėjo rūkyti kvaišalus, žaloti save ir mėgino žudytis, išgerdama didelę vaistų dozę.

Visuomet buvo manoma, kad Amy problemos su narkotikais prasidėjo po to, kai ji sutiko savo būsimą vyrą Blake`ą Fielder - Civilą, kuris pripratino ją prie heroino.

Tačiau vienas draugas sakė: „Amy tėvų skyrybos suteikė labai daug skausmo“.

„Iš išorės galėjo atrodyti, kad jai tai nerūpi, tačiau matydama, kaip tėvas išeina pas kitą moterį, ji jautėsi visiškai apleista“.

„Būdama dešimties metų, ji surūkė pirmąją marihuanos suktinę. Kai kurių žmonių akyse ji jau buvo pakeliui į susinaikinimą“.

Knygoje taip pat atskleidžiama, kad pirmoji Amy meilė buvo jos pirmosios darbovietės viršininkas, su kuriuo ji išdykaudavo tualetuose.

Knygoje išsamiai aprašomi pražūtingi Amy santykiai su jos vyru narkomanu Blake`u ir tvirtinama, esą dainininkė grasino nusižudysianti, jeigu jis ją paliksiantis.

Draugai užsimena, kad Amy įniko į alkoholį, kai išsigando, jog plaučių liga galėjo atimti jos išskirtinį balsą.

Jie taip pat tvirtina, jog dainininkė buvo apsėsta liguisto mirties troškimo ir norėjo prisijungti prie vadinamo „27-erių klubo“ šalia tokių žvaigždžių kaip Jimi Hendrixas.
Amy Winehouse

Amy gyvenimas staiga nutrūko 2011 metų liepą, kai ji po vienų išgertuvių buvo rasta negyva. Jai tebuvo 27-eri.

Dainininkė, kurią išgarsino tokie hitai kaip „Rehab“ ir „Back To Black“, ilgą laiką buvo priklausoma nuo narkotikų, alkoholio ir įpročio žalotis.
Tačiau draugų, pažinojusių ją nuo vaikystės, teigimu, Amy tapo beviltiškai nelaiminga, kai jos tėvas Mitchas paliko šeimą dėl moters, vadintos „tėčio žmona iš darbo“.

Vienas bičiulis pažymėjo, kad Amy laikė save bjauria, ir pridūrė: „Ji jautė nepilnavertiškumo kompleksą ir manė, kad nėra pakankamai šauni“.
„Jeigu ji būtų buvusi tokia, negi tėtis ją būtų palikęs?“, - teigė jis.
Amy pjaustydavosi savo rankas ir riešus skriestuvais, skutimosi peiliukais bei stiklo šukėmis. Tačiau didžiausias pavojus iškilo tuomet, kai ji išgėrė didžiulę dozę vaistų.

Tą dieną ją aptikęs draugas pasakojo: „Radau ją ištiktą agonijos ir susigriebusią savo pilvą. Jai iš burnos pradėjo veržtis putos, ratu sukosi akys. Tai buvo pats baisiausias vaizdas, kokį man yra tekę matyti.
Ji padaugino piliulių, nes nenorėjo gyventi. Ji man aiškino, kad norėjo ilgam užmigti“.
Amy Winehouse

„Likau su ja, kol pavojus praėjo. Ji maldavo manęs niekam apie tai nesakyti“.

„Daugybė žmonių sakys, kad esu blogas draugas, jog nekviečiau pagalbos, bet buvau tikrai išsigandęs“.

„Kai Amy paklausiau, kas privertė ją taip pasielgti, ji atsakė, kad niekas ir kad ji pasielgė tikrai kvailai. Ji dievagojosi, kad tai bus paskutinis kartas“.

Amy akimirksniu pamiršo savo rūpesčius, kai būdama paauglė, gavo darbą vienoje naujienų agentūroje, kur pradėjo dirbti muzikos žurnalistikos praktikante.

Čia ji įsimylėjo vieną iš savo vadovų, kuris už ją buvo vyresnis septyneriais metais.

„Tai tikrai buvo meilė – jie buvo apsėsti vienas kitu“, - savo prisiminimais dalijosi vienas kolega.

„Kartą, manau, jie net pasimylėjo darbuotojų tualete“.

„Kai kurioms merginoms jis būtų buvęs tobulas vaikinas, tačiau Amy traukė pavojai. Ji verčiau rinkdavosi smurtaujantį vyrą, negu švelnų, nes jai patiko dramos. Tokia jau buvo Amy – išprotėjusi“.

Pirmasis lūžis jos karjeroje įvyko 2003 metais, kai ji įrašė debiutinį albumą „Frank“. Tačiau jau tuomet išryškėjo pirmieji problemų su narkotikais ženklai.

„Kai susipažinau su Amy, jau buvo požymių, kad ji turi problemų su kvaišalais“, - sakė prodiuseris Stefanas Skarbekas.
Amy Winehouse

„Kartą Londone ji apsinuogino priešais vieną policininką ir buvo sulaikyta“, - prisiminė jis.

„Ji visuomet mane stulbindavo kaip linksma, sumani, stilinga ir ganėtinai bjauraus elgesio moteris – tarsi pelėda porcelianinės lėlės kūne. Tačiau gana nepadori“.

Amy aistros dažnai turėdavo įtakos ir jos muzikai – ji priėmė būgnininką Nathaną Alleną į savo grupę vien todėl, kad jautė jam simpatiją.
2006 metais pasirodžius antrajam albumui „Back To Black“, Amy sulaukė didžiulės šlovės. Tačiau per tų metų muzikinius apdovanojimus „Q Awards“ dainininkę visiškai užvaldė alkoholis. Ceremonijos metu ji pertraukė kalbą sakiusį U2 lyderį Bono, sušukdama: „Užsičiaupk! Man tai visai neįdomu!“

Pritariantysis vokalistas Ade`as Omotayo pamena, kaip Amy teko raudonuoti, kai įrašų studijos vadovai iškvietė ją griežtam pokalbiui.
„(Ji ir Bono) priklausė tai pačiai įrašų studijai. Jie jai pasakė: „Ar žinai, kad jis yra atsakingas už tai, kad galėjai padaryti visa tai, ką darai, nes jo albumai parduodami begalėmis kopijų?“, - sakė jis.
„Jeigu ne Bono, studija nebūtų turėjusi pinigų ją išgarsinti. Ji atsakė: „O, Dieve, aš atsiprašau!“.

Amy karjera pradėjo smukti žemyn, kai ji 2007 metais per nedidelę ceremoniją Majamyje ištekėjo už Blake`o.

Anot vienos bičiulės, didžiausia poros problema buvo ta, jog Blake`as jautėsi neužtikrintas dėl savo žmonos karjeros. „Antrasis Amy gyvenimo vyras buvo muzika ir pavydas vedė Blake`ą iš proto“, - sakė ji.
Amy Winehouse ir Blake'as Fielderis-Cilivas.

„Jis bijojo, jog kažkas iš pramogų pasaulio ją nuvilios ir jos karjerą regėjo kaip savotišką grėsmę“.

Jis būgštavo, kad vieną dieną Amy nuspręs, kad jis yra nieko vertas, ir išmes jį iš savo gyvenimo.

„Jeigu ji įjunktų į narkotikus, tikimybė, kad taip įvyks, būtų mažesnė. Taigi kai kas gali sakyti, jog jis mėgino pakenkti jos muzikinei karjerai“.

„Jis tapo Amy kvaišalų tiekėju – būtent jis spręsdavo, ar duoti jai narkotikų. Tai jam patikdavo, nes tai buvo vienas iš būdų ją kontroliuoti“, - pažymėjo draugė.

„Jis nuolat mėgindavo privesti Amy prie ribos ir patikrinti jos meilę, nes jųdviejų santykiuose jis jausdavosi bejėgis“.

„Ji buvo tas žmogus, kuris savo rankose turėjo pinigus, buvo liaupsinamas ir bet kuriuo momentu galėdavo viską atmesti. Taigi jis norėjo užsitikrinti, kad ji nepabėgs“. Ta pati draugė taip pat pasakojo, kaip pora mėgaudavosi „emociniu sadizmu ir mazochizmu“, įžeidinėdami vienas kitą bjauriais žodžiais.

„Tai buvo labai manipuliacinis būdas, - aiškino ji. – Kuo Blake`as su Amy būdavo bjauresnis, tuo labiau jai atrodydavo, kad jis jai reikalingas, ir atvirkščiai. Jie leisdavosi į tokius žaidimus – tai buvo emocinis sadomazochizmas“.

„Kai Amy pradėdavo atrodyti, kad ji praras Blake`ą, jis tapdavo dar reikalingesnis. Ji pradėdavo jo nekęsti už tai, ką jis padarydavo, tačiau jai kildavo baimė jį prarasti ir ji pradėdavo maldauti, kad jis sugrįžtų“.

„Tačiau netrukus Amy rado būdą, kaip manipuliuoti juo pačiu – ji grasindavo nusižudyti, jeigu jis ją paliks“.
Amy Winehouse

„Jeigu įtampa tapdavo nepakeliama, jie pradėdavo žalotis, kad save nubaustų ar sulauktų dėmesio ar vienas kitą šokiruotų“.
„Tai buvo taip nesveika, bet Amy buvo priklausoma ir negalėdavo jo paleisti, kad ir kiek jis ją įskaudindavo. Dėl meilės ji buvo visiška kvailė“.

„Amy sulaukė daug spaudimo jį palikti, pradedant žmonėmis, kurie jai sakydavo, kad ji niekada neįrašys naujo albumo, kol jis bus šalia, ir baigiant tais, kurie gąsdinimais versdavo nuo jo pasitraukti“.
„Tačiau galiausiai tai davė priešingą rezultatą. Jai buvo lengviau panirti į narkotikų svaigulį ir nuo viso to pabėgti“, - teigė draugė.
Likus keliems mėnesiams iki Amy mirties, draugai ir šeimos nariai mėgino ją įtikinti, kad ji pasiekė dugną.

Tačiau artimi bičiuliai dabar teigia, kad girtavimas ir linksmybės tęsėsi toliau. Po vienų itin intensyvių išgertuvių ji neteko sąmonės ir negalėjo atsigauti.

Vienas buvęs meilužis pasakojo: „Ji buvo suparalyžiuota. Ji negalėjo atmerkti akių, pajudėti ar ištarti žodį. Tačiau vėliau ji sakė, kad girdėjo viską, ką kalbėjome. Ji buvo įstrigusi savo viduje. Tai tas pats, tarsi jos smegenys būtų mirusios kelioms minutėms“.

„Nemanau, kad linksmybės yra tinkamas žodis įvardyti tai, kaip ji gyvendavo paskutiniais mėnesiais, nes tai reikštų, kad ji smagiai leisdavo laiką. Ji gerokai peržengė šį tašką“.

Ilgalaikis Amy bičiulis Alexas Fodenas – kirpėjas, kurdavęs jai išskirtinę sukeltų plaukų šukuoseną, - teigia, kad dainininkė žavėjosi idėja prisijungti prie „27-erių klubo“.

Ji norėjo likti amžinai jauna kaip „Nirvana“ lyderis Kurtas Cobainas, „The Rolling Stone“ narys Brianas Jonesas ir dainininkė Janis Joplin — rūpesčių dėl alkoholio ir narkotikų turėję muzikantai, kurie mirė tragiškomis aplinkybėmis taip ir nesulaukę 28-ojo gimtadienio.

„Amy man visuomet sakydavo mananti, kad mirs jauna, ir kad žino, jog taps „27-erių klubo“ nare. Manau, kad jai beveik reikėjo mirti kaip legendai“, - sakė Alexas.

Draugai taip pat tvirtina, jog Amy galėjo žinoti, kad jos balsas niekada nebeatsigaus nuo plaučių emfizemos, kuri ją ištiko 2008 metais.

„Veria širdį matant, kad ji įgyvendino savo planą (prisijungti prie „27-erių klubo“ – aut. Past)“, - pridūrė Alexas.

„Amy žinojo savo ribas. Nuoširdžiai manau, jog ji jautė, kad šios paskutinės išgertuvės gali ją pražudyti“.

„Jai jau neberūpėjo, ji gyvens ar mirs“, - patvirtino kitas draugas.
„Amy niekada nenorėjo mirti neišgarsėjusi, mirti neįrašiusi tokios geros dainos kaip „Back To Black“.

„Ji tarsi troško mirti jauna ir kad ją prisimintų dėl jos muzikos ir jos balso“, - sakė jis.

“Deja, ji pernelyg gerai žinojo „27-erių klubą“ ir niekada nebijojo prie jo prisijungti“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)