Los Andželo policijos atstovas Tony Imas sakė, kad greitosios pagalbos medikai antradienį pripažino C. Hansoną mirusiu jo namuose Holivud Hilse. Pasak T.Imo, šis kino prodiuseris, režisierius ir scenaristas mirė dėl natūralių priežasčių, bet daugiau detalių pareigūnas nepateikė.

C. Hansonas gimė Rino mieste Nevados valstijoje, bet užaugo Los Andžele. Jis metė vidurinę mokyklą ir pradėjo dirbti fotografu.

Jis pradėjo rašyti scenarijus ir išmėgino režisieriaus darbą 8-o dešimtmečio pradžioje, bet didesnės sulaukė tik 1992 metais, kai pasirodė jo režisuotas psichologinis trileris „Ranka, supanti lopšį“ (angl. The Hand That Rocks The Cradle). Ši juosta, kurioje Rebecca De Mornay suvaidino keršto trokštančią auklę, tapo dideliu hitu.

C. Hansonas taip pat režisavo 1994 metų filmą „Laukinė upė“ (angl. The River Wild), kuriame pagrindinius vaidmenis atliko Meryl Streep ir Kevinas Baconas (Kevinas Beikonas), taip pat 2000 metų juostą „Vunderkindai“ (angl. Wonder Boys) su Tobey Maguire'u bei Michaelu Douglasu.