49 metų dizainerė sausį atšaukė savo kolekcijos pristatytą Londono mados savaitėje. Jos valdoma bendrovė „LS Fashion LTD“ Jungtinėje Karalystė pateikė dokumentus, kuriuose teigiama, jog ją slegia 5 mln. 899 tūkst. 548 dolerių (14 mln. 670 tūkst. 406 Lt) skola.

Moterį didelės skolos vargino jau seniai, tačiau ji visada atsisakydavusi savo mylimojo, kurios turtas vertinamas per 300 mln. dolerių (746 mln. Lt), pagalbos – jai buvo gėda.

2009 metais moters verslo skola siekė 2 ml. 120 tūkst. 15,67 dolerio (5 mln. 271 tūkst. 841 Lt), o 2010 metais jau buvo išaugusi iki 3 mln. 63 tūkst. 160,87 dolerių (7 mln. 617 tūkst. 159 Lt).

Šaltinis iš mados pasaulio „Mail Online“ apie savižudybe gyvenimą baigusios dizainerės situaciją sakė: „L‘Wren turėjo rimtų finansinių bėdų. Ji nebegalėjo mokėti savo darbuotojams ir tiekėjams – tai tęsėsi jau ilgą laiką“.

„Ji labai norėjo, kad pasisektų. Nors jos rūbus noriai nešiojo daug įtakingų ir garsių žmonių, didelės finansinės sėkmės jie nepelnė, jų praktiškai niekas nepirko. Tai ją labai slėgė, ji nenorėjo žlugti“, - teigia šaltinis.

Dizainerės finansines problemas labai greitai būtų galėjęs išspręsti jos mylimasis M. Jaggeris, tačiau, anot šaltinio, ji jo pinigų neprašiusi.
„Visi svarsto, kodėl ji neprašė Micko pagalbos. Bet ji neprašė. Problema įsisenėjo, pastaruosius kelis mėnesius ji praleido bandydama rasti būdą, kaip padengti bent dalį išlaidų. Situacija buvo tragiška, tačiau ji tai nuo kitų slėpė“, - atskleidė šaltinis.

„Jos darbuotojai galvojo, kad bendrovė žlugs, audinių tiekėjai ir siuvėjai svarstė galimybę trauktis. Neapmokėtų sąskaitų krūva vis augo“, - pasakoja šaltinis.

L‘W. Scott anksčiau pasakojo, ką reiški būti M. Jaggerio mergina – prabilo apie pastangas būti žinoma ne dėl šio statuso, o dėl talento ir profesinių pasiekimų. Dažnai savo įkvėpimo šaltiniu įvardydavo būtent mylimąjį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)