Kembridžo kunigaikštienė visada mielai paduos ranką ir sutiks nusifotografuoti asmenukei, tačiau, paprašę autografo, deja, sulauksite itin mandagaus, tačiau neigiamo atsakymo. Priežastis, kodėl Kate nedalija autografų, jokiais būdais nesusijusi su arogancija ar išpuikimu – viskas dėl saugumo.

35 metų Kate ir kiti britų karališkosios šeimos nariai laikosi itin griežto protokolo, kuris neleidžia dalinti autografų. Toks draudimas galioja, kaip pavyko išsiaiškinti „The Express“, baiminantis parašo padirbimo rizikos.

Be to, karališkos šeimos nario ar narės parašas pardavimo atveju gali labai brangiai kainuoti – pavyzdžiui, kalėdinis atvirukas, tariamai pasirašytas karalienės, šiuo metu internetiniame aukcione „eBay“ kainuoja 1200 svarų, taigi natūralu, jog karališkoji šeima nenori, kad cirkuliuotų padirbiniai.

Vienintelis atvejis, kai britų karališkosios šeimos narys buvo priverstas padaryti išimtį, buvo paremtas kilniu tikslu. Velso princas išsitraukė savo karališkąjį „Parker Pen“ rašiklį ir ant popieriaus skiautės parašė „Charles 2010“ – tai buvo skirta tragiško Kornvalio potvynio aukoms.

Tarp jų buvo ir Tony‘is ir Meg Hendy‘iai, kurių namus pražudė vanduo ir purvas. Atsisveikindamas su pora, princas paklausė, ar galėtų padaryti ką nors, kas padėtų šeimai atsigauti po stichijos, o Meg pasinaudojo proga ir paprašė autografo.

„Atleiskite už mano akiplėšiškumą, bet gal galėtumėte pasirašyti mano mažajam sūnui Tomui? Nesu tikra, ar dalijate autografus, tačiau galbūt šiandien galėtumėte padaryti išimtį?“, – į princą kreipėsi moteris. Princas Charlesas nedvejodamas paprašė savo apsaugos rasti skiautelę popieriaus, kur jis galėtų pasirašyti.

Princas popieriuje brūkštelėjo „Charles 2010“ ir netgi atsiprašė už „keverzonę tarsi vištos koja“, nes niekada nerašo stovėdamas.

Be jokios abejonės, karališkosios šeimos nariai neretai savo vardus įrašo svečių knygose eidami oficialias pareigas. Prieš ištekėdama už princo Williamo, Kate pasirašinėdavusi kaip Catherine Middleton, tačiau, įsiliejusi į karališkąją šeimą, pradėjo pasirašinėti tik pirmuoju vardu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)