Pradėdama pasaulinį projektą „Young Minds Matter“ dviejų vaikų motina svetainėje rašė: „Per daug ilgai mes drovėdavomės pripažinti, kad mūsų vaikams reikia emocinės arba psichiatrinės pagalbos“.

Kembridžo kunigaikštienė patikino, kad ji ir jos vyras princas Williamas „nedvejodami kreiptųsi pagalbos“ savo vaikams, pridurdama, jog jie tikisi „paskatinti George'ą ir Charlotte kalbėti apie savo jausmus“.

Į labdaringą vaikams skirtą veiklą Kate įsitraukė netrukus po savo vestuvių 2011 metais. Šiame darbe ji susidūrė su tokiomis problemomis kaip įvairios priklausomybės ir šeimų iširimas.

„Dažnai girdžiu širdį spaudžiančių istorijų apie sudraskytus gyvenimus, jų sukrečiantį poveikį visiems (su tuo) susijusiems, ypač vaikams“, – rašė 34 metų moteris.

„Tada nesitikėjau, kad dar ir dar kartą įsitikinsiu, jog problemos, kurios priversdavo žmones iki priklausomybių ir destruktyvių sprendimų priėmimo, iš pažiūros, beveik visada kildavo iš vaikystėje neišspręstų sunkumų“, – pridūrė ji.

„Huffington Post“ skelbiami duomenys rodo, kad kas trečias iš tėvų bijo pasirodyti blogu tėvu ar motina, jeigu jų vaikai turi psichologinių problemų.

Suteiktą galimybę tapti kviestine leidinio redaktore Kate pavadino „privilegija“, pažadėjo kovoti su psichinės sveikatos problemų „tabu“ ir „džiaugtis tuo nuostabiu darbu, kuris yra daromas siekiant geriau suprasti ir pagerinti psichinę mažų vaikų sveikatą“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)