Atlikėjas su savimi atsiveža ne tik visą koncertui reikalingą garso ir šviesos techniką, bet ir šilčiausius prisiminimus apie Lietuvą bei jos žmones.

Pasaulinių gastrolių metu J. Blunto tikslas aplankyti 37 šalis. Tarp jų dainininkas pasirinko ir Lietuvą. Šiame ture jis pristato ne tik pernai išleistą trečiąjį savo albumą „Some Kind Of Trouble“, bet ir visą savo populiariausių dainų bagažą. Šios dainos virpina ne vieno klausytojo širdį, o koncertų metu priverčia išlieti ir sūrią ašarą.

Prieš artėjantį vizitą Lietuvoje auksinio balso savininkas telefonu davė interviu DELFI portalui.

- Pirmą kartą Lietuvoje koncertavote 2009 metais, kokius įspūdžius parsivežėte?

- Tiesiog puikius. Todėl ir norėjosi sugrįžti čia dar kartą. Nors lietuviai yra santūrūs bei uždari, tačiau kartu yra labai draugiški ir svetingi. Su nekantrumu laukiu koncerto Lietuvoje.

- Į Lietuvą atvykstate išleidęs jau trečiąjį albumą „Some Kind Of Trouble“, kuo šis pasirodymas bus ypatingas?

- Su savimi atsivežame visą koncertui reikalingą garso ir šviesos techniką, kuri turėtų sukurti dar nuostabesnę ir ypatingesnę koncerto aurą. Taip pat grosiu dainas iš visų trijų savo albumų, nes žinau, kad publika visuomet trokšta išgirsti ir visą pasaulį užkariavusias mano dainas, tokias kaip „You're Beautiful“ ar „1973“.

- Šio pasaulinio turo metu aplankėte ir dar aplankysite daugelį šalių. Ar yra šalis, kuri jums ypač patinka?

- Negaliu išskirti nė vienos šalies. Kiekviena ji vis kitokia. Tačiau dažniausiai įspūdžiai po koncerto lieka ne iš pačios šalies, o iš publikos. Jei publika nuostabi, kaip Jūsų šalyje, tada norisi čia grįžti dar ir dar.

- Pernai išleidote albumą „Some Kind Of Trouble“. Ar galite išskirti vieną Jums labiausiai patinkančią dainą iš šio albumo?

- Man kaip kūrėjui visos dainos yra kažkuo ypatingos ir nuostabios. Kiekviena yra išgyventa ir kiekvienoje mano kūrybos dainoje yra dalelė manęs. Galiu tik pasakyti, kad šis albumas ir jame esančios dainos yra smagios. Albume galite išgirsti daug daugiau greito tempo dainų ir elektrinių gitarų. Pats albumas atspindi mano dvasinę ramybę ir brandumą.

- Į tokius ilgus koncertinius turus leidžiatės vienas ar drauge imate ir artimuosius? Gal su jumis keliauja ir širdies dama?

- Keliauju drauge su savo grupe, kuri man kaip šeima. Šios gastrolės jau tęsiasi beveik metus. Dažniausiai keliaujame su autobusu, tačiau toks nuolatinis buvimas drauge mus visus tik dar labiau suartina. Tai yra puiku ir nepakartojama.

- Ar pirmą kartą viešint Lietuvoje ragavote tradicinių lietuviškų patiekalų?

- Taip teko šiek tiek paragauti. Gerai net nepamenu, kas tai buvo. Tačiau šį kartą tikiuosi paragauti daugiau. Jeigu man galėtumėte kažką rekomenduoti, aš būtinai išbandyčiau.

- Ar mėgstate alų?

- O kaip gi ne. Aš juk britas, o mes mėgstame jį net labai. Manau, kad teks paragauti ne tik tradicinių jūsų šalies valgių, bet ir išgerti lietuviško alaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją