Už Atlanto šis 56-erių vyras išgarsėjo nusifilmavęs Quentino Tarantino 2009-ųjų filme „Negarbingi šunsnukiai“ ir už nacistinės Vokietijos SS karininko vaidmenį gavęs „Oskarą“ kaip geriausio antro plano aktorius.

Dabar Ch.Waltzas, panašu, gali pakartoti šį pasiekimą – šįsyk už vaidmenį naujausiame Q.Tarantino filme „Ištrūkęs Džango“ (angl. „Django Unchained“), kuris Lietuvos kino teatrus pasieks jau sausio 25 dieną.

Artėjant nuožmaus ir įtraukiančio vesterno premjerai kviečiame iš arčiau susipažinti su austrų aktoriumi, kuris juostoje „Ištrūkęs Džango“ suvaidino daktarą Kingą Šulcą.

Christophas Waltzas gimė Austrijoje, Vienoje.

Aktoriaus ūgis 174 cm.

Ch.Waltzas gimė teatrališkoje šeimoje – jo motina Elisabeth Urbancic buvo kostiumų dailininkė, o tėvas Johannesas Waltzas – scenografas. Jo močiutė Maria Mayen buvo Vienos teatro aktorė.

Devintajame dešimtmetyje Ch.Waltzas daugiausia dirbo teatre, vis važinėdamas iš namų Londone į Vokietiją. Nors netrukus jis save išmėgino kine, bandymai patekti į anglakalbius filmus buvo bevaisiai.

Ironiška tai, kad sėkmę ir „Oskarą“ atnešusiame Q.Tarantino filme „Negarbingi šunsnukiai“ Ch.Waltzas suvaidino nuožmų, negailestingą žydų žudiką, o jo sūnus iš pirmosios santuokos yra žydų rabinas.

Šiuo metu Ch.Waltzas gyvena Berlyne ir Los Andžele.

Su pirmąja žmona, kuri buvo žydų kilmės, žinomas vyras susilaukė trijų vaikų.

Dabartinė aktoriaus žmona – kostiumų dailininkė Judith Holste. Ji ir jųdviejų su Ch.Waltzu dukra gyvena Berlyne.

Ch.Waltzas niekuomet neatvirauja apie asmeninį gyvenimą ir saugo savo privatumą.

Būsimame filme „Reikjavikas“, kurio pasirodymo data dar nežinoma, Ch.Waltzas suvaidins Michailą Gorbačiovą. Drauge su juo juostoje pasirodys Michaelas Douglasas, vaidinsiantis JAV prezidentą Ronaldą Reaganą.

Tarp šiųmečių „Oskarų“ geriausio antro plano aktoriaus kategorijos nominantų visi Ch.Waltzo varžovai jau turi bent po vieną „Oskarą“.

Aktorius savo įkvėpėja ir mokytoja vadina garsią amerikiečių aktorę ir pripažintą aktorystės amato mokytoją Stellą Adler.

Filmuodamasis juostoje „Ištrūkęs Džango“ Ch.Waltzas buvo susižeidęs treniruodamasis su žirgu. Jam buvo išniręs dubens kaulas, tačiau netrukus aktorius grįžo į filmavimo aikštlę.

Ch.Waltzas laisvai kalba vokiškai, prancūziškai ir angliškai. Visų savo kalbų žinias jis parodo tiek filme „Negarbingi šunsnukiai“, tiek „Ištrūkęs Džango“.

Christophas Waltzas filme "Ištrūkęs Džango"

Aktorius pats dubliuoja savo vaidmenis filmuose vokiškai kalbančioms šalims.

Ch.Waltzas turi Austrijos ir Vokietijos pilietybes, bet klausiamas, kokios yra tautybės, sako, kad austras, nes ten gimė, augo ir mokėsi. Jo tėvas buvo vokietis.

Teatro scenoje aktorius debiutavo 1982-aisiais, Ciuriche.

2011-ųjų filme „Pavojingas metodas“ (angl. „A Dangerous Method“) Ch.Waltzas turėjo suvaidinti Sigmundą Freudą, tačiau jis atsisakė roles dėl kito projekto – filmo „Vanduo drambliams“ (angl. „Wate r for Elephants“).

Ch.Waltzas pirmasis ir kol kas vienintelis aktorius, laimėjęs „Oskarą“ už vaidmenį Q.Tarantino filme.

Aktorius yra vienas iš trijų paeiliui einančių Geriausio antro plano aktoriaus „Oskaro“ laimėtojų, kurių vardas prasideda „Chris“. Kiti du: Christianas Bale’as ir Christopheris Plummeris.

Ryškios aktoriaus citatos:

„Kuo geresnis šuo, tuo labiau reikia jį užimti. Aš esu pakankamai arogantiškas, kad manyčiau esąs labai geras šuo.“

„Tapti aktoriumi tas pats, kas tapti tėvu – visai nesunku juo tapti, tačiau dorai išauginti vaiką nelengva.“

„Mano patarimas jums: skaitykite, eikite į muziejus ir koncertus. Nesimokykite iš kino ir televizijos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)