Pastaruoju metu pasirodė pranešimų, kad septyniskart „Formulės 1“ pasaulio čempiono būklė prastėja. Sportininkas patyrė traumą per nelaimingą atsitikimą kalnų slidinėjimo trasoje.

Pats L. C. di Montezemolo vasarį paminėjo, kad M. Schumacherio sveikata prasta.

Tačiau žmogus, vadovavęs „Ferrari“ tada, kai M. Schumacheris penkis kartus iš eilės pelnė pasaulio čempiono vardą (2000–2004 metais), įžiebė viltį sporto žvaigždės iš Vokietijos gerbėjų širdyse.

„Džiugu girdėti, kad gydymas duoda rezultatų, – sakė jis „Ecumenical News“. – Žinau, koks jis [M. Schumacheris] stiprus. Neabejoju, kad vien valios pastangomis jis kaip nors išsivaduos iš šios ypač sudėtingos situacijos.“

Nuo tada, kai 2013-ųjų gruodį Vokietijos sportininkas patyrė sunkią galvos traumą slidinėdamas Alpių kalnuose Meribelio kurorte, apie jo sveikatą žinoma nedaug – tebuvo pateikta vos keletas vienas kitam prieštaraujančių pranešimų.

Vasario mėnesį parodos Marburge (Vokietijoje) atidarymo proga sportininko vadybininkė Sabine Kehm pabrėžė, kaip svarbu priminti žmonėms apie septyniskart pasaulio čempionu tapusio sportininko pasiekimus.

„Jis yra daugiausia pasiekęs lenktynininkas per visą sporto istoriją ir tokiomis dienomis kaip ši būtina tai prisiminti. Be abejo, M. Schumacherio su mumis nėra ir, be abejo, mums jo labai trūksta. Žinome, kas atsitiko. Deja, likimo nepakeisi. Turime susitaikyti su tuo, kas įvyko. Tikiu, kad ryžtingas palaikymas ir kantrybė galų gale sugrąžins jį į mūsų gretas. Lenktynės buvo jo gyvenimo būdas: niekas trasoje nesijautė taip gerai, kaip jis.“

Šešis mėnesius komos ištiktas M. Schumacheris nuo 2014-ųjų rugsėjo gydomas savo namuose ant Ženevos ežero kranto.

Iš karto po slidinėjimo trasoje įvykusios nelaimės pasklido įvairių spėlionių apie M. Schumacherio būklę. S. Kehm visas jas paneigė.
Prieš pat Kalėdas ji apkaltino žurnalą „Bunte“ sėjant bergždžias viltis, kai šiame leidinyje pasirodė pranešimas kad „Formulės 1“ žvaigždė vėl vaikšto.

Remiantis ankstesniais pranešimais, M. Schumacheris yra paralyžiuotas, prikaustytas prie neįgaliųjų vežimėlio. Jam nustatyta atminties sutrikimų, jis nekalba. Praėjus beveik dvejiems metams po nelaimės Tarptautinės automobilių federacijos prezidentas ir artimas sportininko draugas Jean Todt sako, kad M. Schumacheris ir toliau kovoja su negalia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)