Artėjant 20-osioms princesės Dianos žūties metinėms, kurios bus minimos šių metų rugpjūtį, jaunieji princai išreiškė norą visam laikui ir viešai įamžinti tragiškai žuvusios motinos atminimą.

Princui Viljamui buvo 15 metų, o Hariui – vos 13, kai 1997 m. rugpjūčio 31 d. Paryžiuje per automobilio avariją mirė princesė Diana. Kaip teigia jos sūnūs, Dianos, „palietusios daugelio žmonių gyvenimus“, atminimas turi būti įamžintas skulptūra.

Memorialą ketinama įrengti viešuosiuose soduose Kensingtono rūmuose, kur savo laiku gyveno princesė. Darbai bus apmokėti iš surinktų aukų.

„Praėjo dvidešimt metų nuo mūsų motinos mirties ir dabar yra pats tinkamiausias laikas pripažinti jos teigiamą įtaką Jungtinei Karalystei ir visam pasauliui, jos garbei pastatant skulptūrą“, – šeštadienį kalbėjo princas Haris.

Kensingtono rūmai paskelbė, kad darbai prasidės netrukus, bet negalėjo įvardyti pabaigtuvių datos. Tikimasi, kad naujasis paminklas bus užbaigtas dar šiais metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)