Prieš dvi savaites aktorė sulaukė skambučio – gydytojas jai pateikė neseniai atlikto kraujo tyrimo rezultatus. Kaip „New York Times“ rašo pati kino žvaigždė, gydytojas jai pranešęs apie žymenis, kurie gali perspėti apie pirmąsias vėžio užuomazgas.

„The New York Times“ išplatintame savo laiške aktorė prisipažino, kad praėjusią savaitę ji ryžosi atlikti operaciją – Angelinai buvo pašalintos kiaušidės ir kiaušintakiai. Moteris nebegalės turėti vaikų. Tačiau aktorė nusprendė imtis drastiškos vėžio prevencijos.

A. Jolie yra nurodžiusi, kad dėl vieno geno mutacijos jai gresia 87 proc. krūties vėžio ir 50 proc. kiaušidžių vėžio išsivystymo rizika.

„Padariau tai ne vien dėl geno BRCA1 mutacijos – ir noriu, kad tai išgirstų kitos moterys“, – rašė A. Jolie, kuriai anksčiau dėl vėžio prevencijos buvo pašalintos krūtys.

„Teigiamas BRCA testas nereiškia, kad reikia griebtis chirurgijos“, – pabrėžė A. Jolie.

„Mano atveju Rytų ir Vakarų (šalių) gydytojai sutarė, kad operacija mano kiaušintakiams ir kiaušidėms pašalinti yra geriausia išeitis, nes yra ne vien (mutavęs) BRCA genas, bet ir trys moterys mano šeimoje yra mirusios nuo vėžio“, – rašo ji.

Aktorės gydytojai sakė, kad prevencinė operacija turėtų būti atlikta, likus apie dešimtmečiui iki amžiaus, kada buvo užfiksuotas ankstyviausias susirgimo vėžiu atvejis tarp jos giminaičių.

„Mano motinai kiaušidžių vėžys buvo diagnozuotas, kai jai buvo 49 metai. Man dabar 39-eri“, – nurodė A. Jolie.

Ji pridūrė, kad ruošėsi potencialiai kiaušidžių pašalinimo operacijai jau nuo tada, kai jai buvo atlikta dviguba mastektomija.

Tačiau prieš dvi savaites A. Jolie gavo žinią iš savo gydytojo, kad jos kraujo tyrimai parodė „padidėjusį uždegimo žymenų kiekį, o visi kartu jie gali būti ankstyvos stadijos vėžio požymiai“, – rašo aktorė.

Jai buvo nurodyta nedelsiant kreiptis į chirurgą.

„Tai ne tokia sudėtinga operacija kaip mastektomija, tačiau padariniai žymiai rimtesni. Moterį ištinka priverstinė menopauzė. Todėl ruošiausi tiek fiziškai, tiek emociškai, su gydytojais aptariau visas galimybes, domėjausi alternatyviais gydymo būdais, hormonų terapija“, – sako A. Jolie.

Po operacijos A.Jolie taikoma pakaitinė hormonų terapija. „Nepaisant to, kad šiuo metu man taikoma pakaitinė hormonų terapija, mano organizme vyksta menopauzė“, – teigia aktorė.

„Nebegalėsiu turėti vaikų, manau, kad nepavyks išvengti ir fizinių pokyčių. Tačiau esu pasirengusi ramiai priimti viską, kas manęs laukia. Ne todėl, kad esu stipri, o todėl, kad tai gyvenimo dalis. Nėra ko bijoti“, – tvirtina kino žvaigždė.

„Oskaru“ apdovanota aktorė pridūrė: „Neįmanoma atsikratyti visų įmanomų rizikų ir fakto, kad turiu polinkį susirgti vėžiu. Ieškosiu natūralių būdų, kaip stiprinti imunitetą. Jaučiuosi moteriška ir rami dėl sprendimų, kuriuos priimu dėl savęs ir savo šeimos. Žinau, kad mano vaikams niekada neteks ištarti žodžių: „Mano mama mirė nuo kiaušidžių vėžio“.

„Išgyvenau tai, ką, kaip galiu įsivaizduoti, patiria tūkstančiai moterų. Stengiausi išlikti rami, stipri, save įtikinti, kad neturiu jokio pagrindo manyti, kad nepamatysiu, kaip užauga mano vaikai ir nepamatysiu savo anūkų“, – rašo aktorė.

A. Jolie paskambino savo vyrui Bradui Pittui, kuris tuo metu ruošėsi skrydžiui. „Kalbant apie tokias gyvenimo akimirkas, gražiausias dalykas yra aiškumas. Žinojimas, dėl ko gyveni, ir kas tau svarbiausia. Tai padeda susitelkti, susikaupti ir ramina“, – teigia šešias atžalas auginanti garsi moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)