1. Paraginta mamos Marcheline Bertrand A. Jolie pamėgino tapti modeliu būdama 14 m., tačiau ši patirtis jai nebuvo maloni. 1998 m. viešindama į bėdų liūną įtraukto modelio Gia Carangi istoriją leidiniui „The New York Times“ ji papasakojo neigiamą asmeninę patirtį, susijusią su modelių verslu.

„Išmėginau modelio darbą, kai buvau 14 m., tačiau patyriau siaubingą nesėkmę, – teigė ji. „Kaip ir Gia buvau šiek tiek nestandartinė, tačiau buvo įdomu susitvarkyti ir pasijausti kaip tikra mergaitė. Man buvo sudiktuotos visos problemos, kurias turėjau išspręsti. Man buvo pasakyta numesti svorio, nors buvau liekna. Mane tiesiog nuvedė į patalpą ir išmatavo kiekvieną mano kūno dalelę. Tai buvo siaubinga.“ – ne pačiais maloniaisiais prisiminimais dalinosi A. Jolie.

2. Jos krikštamotė Jacquelline Bisset – dabar jau 71-erių britų aktorė – teigė nesanti itin artima su A. Jolie. „Deja, neužmezgiau artimų santykių su Angelina. Matau ją retai, tačiau labai ja žaviuosi“, - neseniai televizijos šou sakė aktorė.

„Sunkumų kelia tai, kad ji tapo labai populiari. Taigi daugelis pretenduoja į jos laiką. Esu šiek tiek kukli, nenoriu būti ta, kuri mėgina ja pasinaudoti. Kartais žmonės nusistebi, juk aš pažįstu Angeliną Jolie, o aš jiems atsakau, kad jai reikia erdvės, vis dėlto ji yra nepaprasta.“ – pripažino J. Bisset.

3. A. Jolie turėjo dvi įdomias vaikystės „meiles“: Spoką iš „Žvaigždžių kelio“ ir Anthony Perkinsą iš „Psichopato“. 1999 m. dalyvaudama „The Daily Show“ laidoje ji prisipažino dėl savo jaunystės jausmų. „Jis buvo toks susikaustęs, norėjau jį priversti rėkti“, - pasakojo ji.

4. 2006 m. savo naujagimės dukros Shiloh nuotraukas jiedu su vyru B. Pittu pardavė leidiniui „People“ už įspūdingą 4,1 mln. JAV dolerių sumą, kurią paaukojo labdarai. 2008 m. gimus vienos garsiausių porų dvyniams pirmosios nuotraukos ir vėl buvo parduotos žiniasklaidai – šį kartą net už 11 mln. JAV dolerių sumą. Šios nuotraukos tapo brangiausiomis kada įsigytomis tokio pobūdžio fotografijomis. Pinigai ir vėl skirti labdarai.

5. A. Jolie „The New York Times“ leidinyje detaliai papasakojus apie savo patirtį, kai 2013 m. gegužės mėn. jai atlikta abiejų krūtų mastektomija (2015 m. kovo mėn. ji parašė kitą straipsnį apie jai atliktą ovarektomiją), išaugo BRCA geno tyrimų skaičius.

Angelinos efektu pramintas poveikis užfiksuotas „Breast Cancer Research“ atliktame tyrime. Nustatyta, kad Jungtinėje Karalystė (JK) 2013 m. birželio ir liepos mėn. tokių tyrimų atlikta beveik 2,5 kartų daugiau, o iki tų pačių metų spalio mėn. tyrimų skaičius buvo dvigubai didesnis nei įprasta. Šio tyrimo autoriai teigė, kad BRCA geno tyrimai išaugo būtent dėl A. Jolie žiniasklaidoje paskelbtos patirties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)