Dauguma besilinksminančių čia, palapinių miestelyje, praleis visą naktį, o nuo ryt ryto vėl šėls, kol festivalis baigsis didžiąja kulminacija – vidurnaktį ant scenos lips Davidas Guetta.

Šeštadienį susirinkusiuosius šokdino Mattn ir Disciples, Don Diablo, Bassjackers, Markus Schulz, Kygo, Afrojac, Dv&Lm ir Steve Angelo. Festivalininkus audrina žymiausi elektroninės muzikos hitai: nuo Gigi D'Agostino „L'amour Toujours“ iki Calvin Harris „How deep is your love“.

Vingio parke karšta ne tik scenoje, bet ir susirinkusiųjų minioje. Tai liudija ir kai kurių drabužiai: merginos drąsiai demonstruoja įdegusius pilvus, o vaikinai šėlsta ir su šortais. Dauguma festivalininkų pasirūpino išskirtinėmis aprangos detalėmis: kostiumais, kaukėmis, kitais blizgučiais.

Festivalio teritorijoje buvo galima pamatyti ir teletabio kostiumu apsirengusį jaunuolį, ir merginas su pižamas primenančiais kostiumais. Daugelis jaunuolių savo veidus slėpė po animacinių herojų ar tiesiog kiškučių kaukėmis.

Vis dėlto šiame festivalyje nugalėjo praktiškumas. Kone visa daugiatūkstantinė minia šėlo ir per lietų, pasislėpę po peršviečiamais lietpalčiais.

Nors garsenybės, apsilankiusios festivalyje, nepaisė praktiškumo. Asta Valentaitė į festivalį atskubėjo net su aukštakulniais. Beje, net ir minioje buvo matyti kelios merginos, kurios šėlo elegantiškai – avėdamos aukštakulnius.

Elektroninio žurnalo „Mados priešpiečiai“ mados redaktorius Evaldas Valantiejus DELFI papasakojo, į ką šįmet turėtų atkreipti kiekvienas festivalininkas, norėdamas ne tik atrodyti stilingai, bet ir jausti patogiai bei praktiškai:

Muzikos festivalių tradicija jau ganėtinai stipriai įsišaknijo ir Lietuvoje. Absoliučiai visi ryžtasi aplankyti bent vieną festivlį, o kartais sunku įsivaizduoti save vasara gulint tyliai prie ežero. Ir visgi, kaip jaustis gerai, stilingai, patogiai esant muzikos, meno bei gatvės kultūros sintezės dalimi

Apranga: Lietuvos festivalių aprangos favoritas šortai. Merginos renkasi trumpus, džinsinius, šiemet būtinai atrodantis gerokai padėvėti. Apirusios apačios, plėšyti ar lopiti. Juos derina su įvairiaspalviais ar logotipais bei šmaikščiais užrašais puoštais marškinėliais. Didieji prakybos tinklai siūlo savo festivalių kolekcijas – įkvėptas garsiausių bei ryškiausių muzikos festivalių visame pasaulyje.

DELFI už stilių dėkoja Evaldui Valantiejui, vizažą - Indrei Sinkevičiūtei („Smilga Beauty Lab“)

Ką jie siūlo šiai vasarai? Karštą dieną rinkitės plėšytus, apirusius džinsinius šortus arba laisvus medvilninius, primenančius pižamą. Visa tai derinkite su patrumpinto kirpimo marškinėliais „cropp top“. Jų gausa nuo vienspalvių iki psichodelinių raštų. Nepamirškite muzikos festivalių protėvių – hipių!

Derinkite kutuotą liemenę, gėlių raštus. Puoškitės žemę siekiančiomis platėjančiomis suknelėmis ant petnešėlių! Drąsiausios! Rinkitės kombinezonus – dabar tai mist have festivaliuose!

Vėsią ar net lietingą dieną boyfriend tipo plėšyti džinsai vienas geriausių ir patogiausių pasirinkimų, bet būsite stilingiausia mūvėdama kliošinius! Oversize marškiniai ar iš vaikino pasiskolintas džemperis idealiai užbaigs ansamblį.

Lietus nebus baisus, jei investuosite į kokybišką bei išskirtinį lietpaltį, pončo tipo apsiaustą.

Aksesuarai bei avalynė – tai kas padeda sudėlioti taškus ant i, bet nėra sunkus ir galima pasiimti daugiau įvairesnių savo tašėje.

Šiais metais pamirškite „baseball“ tipo kepurėlę ar populiarųjį „fullcap“. Vienintelis bene ryškausias šios vasaros festivalių aksesuaras – skrybėlė. Jei sakai, kad nėra tau tinkančios; patikėk, šiemet tokia tikrai jau yra prekyboje! Nuo 100% vilnos iki šiaudinės panamos.

Nevargink savęs dėl baimės pamesti auskarus – geriau keisk juos į įspūdingu galvos aksesuaru. Skaros, turbanai, lankeliai su gėlėmis ar kabančiomis plunksnomis. Saulės akiniai gelbėja tikraja savo funkcija bet gali pasitarnauti ir kaip plaukų lankelis.

Maža per kaklą ant šono kabanti rankinukė talpins reikalingiausius daiktus, bet kuprinė pravers kai nusipirksite kažką naujo festivalio mugėje, o ir koncerte nevaržomai galėsite judėti.

Avalynė lietui lijant įvairiaspalviai ir skirtingo ilgio botai. Saulėtą dieną plačia padės basutės bei drobiniai bateliai. Taisyklė numeris vienas – avalynė privalo būti išbandyta, nesinorėtų jausti diskomfortą šokiu metu trinant kojoms.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)