Šį ketvirtadienį "Smile" išskrenda į Ameriką, kur Tenesio valstijoje dalyvaus "Minties Odisėjos" mokleivių festivalio finale. Renginyje dalyvaus moksleiviai iš Afrikos, Japonijos, Korėjos, Singapūro, Šiaurės ir Pietų Amerikos, Australijos, Honkongo ir kitų valstybių. Be kitų pasirodymų, festivalyje "Smile" atliks specialiai šiai viešnagei sukurtą dainą "Odyssey of the mind" bei kitas savo dainas.

Prieš savaitę Vokietijoje vykusio "Minties Odisėja" Europos festivalio metu buvo pristatyta "Smile" daina "Odyssey of the mind". Šią dainą labai gerai įvertino festivalio rengėjai, todėl buvo nuspręsta, kad ji bus atlikta per pasaulinio festivalio "Minties Odisėja" baigiamąjį koncertą.

Kaip ir buvo žadėjusi, grupė "Smile" naują kūrinį pateikė ir Lietuvos muzikos gerbėjų "teismui". Daina "Odyssey of the mind" buvo pristatyta radijo stoties "Radiocentras" eteryje.

Amerikoje grupė kartu su kitais festivalio nariais ketina viešėti 18 dienų. Planuojami keli atskiri SMILE koncertai Mičigano mokyklose. Grupės nariai apgailestauja, kad dėl įtemto kelionės grafiko, viešėdami anapus Atlanto, neturės galimybės susitikti su vietos lietuviais. Grįžti į Lietuvą klaipėdiečiai žada birželio 6 dieną.