Vilniuje dainininkas pristatys savo naują albumą „Hymn for my soul“ (2007 m.) ir klasika tapusius hitus. Tai vienintelis atlikėjo koncertas Baltijos šalyse.

„J. Cocker - tai didžiulius honorarus pasaulyje gaunantis atlikėjas, išlepintas garsiausių pasaulio scenų publikos dėmesio - tokio lygio muzikantą pakviesti į Lietuvą visada labai sudėtinga. Džiaugiamės galėdami pranešti, jog derybos baigtos sėkmingai“, - rašoma „Makroconcert“ pranešime spaudai.

Įtakojo John Lennon kūryba

Vieno reikšmingiausių šiandienos roko ir bliuzo muzikos atstovų sėkminga karjera tęsiasi jau daugiau nei keturiasdešimt metų. Pradžioje niekam nežinomas jaunas vaikinas, pasirinkęs sceninį Vance Arnold vardą, planavo įsilieti į pop muzikos sceną, tačiau netrukus suprasto, jog tikrasis jo pašaukimas – rokas, bliuzas ir soul stiliaus muzika.

Todėl 1966m. J. Cocker įkūrė būtent tokio stiliaus grupę „The Grease band“, kuri jau po poros metų atsidūrė anglų populiariausių atlikėjų sąrašo viršūnėje. Pirmasis šio talentingo atlikėjo singlas buvo istorinės britų roko grupės „The Beatles“ perdainuota legendinė daina „I‘ll cry instead“. Kiek vėliau jis perdainavo dar ne vieną jausmingą šios grupės dainą - akivaizdu, jog John Lennon kūryba padarė didelę įtaką jo gyvenime.

Išleido 28 albumus

J. Cocker šiandien stovi ant to paties garbingo laiptelio su tokiais muzikos grandais kaip amerikiečiai Lionel Richie, Bob Dylan, britas Bryan Ferry. Šie legendiniai dainininkai savo jausmingomis baladėmis pavergė viso pasaulio širdis ir sielas. Tą iliustruoja ir J. Cocker milijoniniais tiražais parduodami albumai: „Heart and Soul“, „Ultimate Collection“, „Respect Yourself“ ir kiti.

Savo muzikinėje karjeroje J. Cocker yra išleidęs 28 albumas.

Pastaraisiais metais dažniausiai Jungtinėse Amerikos Valstijose koncertuojantis atlikėjas, nevengia ir visuomeninės veiklos. Pavyzdžiui, kartu su žymiuoju italų tenoru Luciano Pavarotti dalyvavo specialiame koncerte „Pavarotti and friends for Guatemala and Kosovo“, skirtame paremti karo metu našlaičiais tapusius vaikus. Čia viena scena jis dalinosi ir su Lionel Richie, Mariah Carey, Ricky Martin ir su kitomis muzikos pasaulio žvaigždėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją