Penktadienį koncertuojant JAV roko grupei "Pearl Jam" dėl fanų spūsties prie scenos 8 žmonės žuvo ir 25 buvo sužeisti. Nepaisant šio tragiško įvykio, daugelis numatytų pasirodymų savaitgalį visgi įvyko.

Tačiau savo koncertus, turėjusius įvykti pagrindinėje scenoje, atšaukė "Oasis" ir "Pet Shop Boys", teigdami, kad tai būtų "negarbinga" aukų šeimų atžvilgiu.

Tuo tarp festivalio organizatoriai apkaltino grupes "pasmerkiant muzikos fanus dar didesnei rizikai, nes dabar jie masiškai būriuosis prie mažesnių scenų".

"Mane tai tiesiog įsiutino, nes juk žuvo 8 žmonės, o jauniausiam iš jų buvo viso labo 17 metų. Atrodo, lyg jie būtų paprasčiausiai paslėpti po kilimu ir niekam nerūpėtų," BBC radijui teigė Tennantas. "Festivalio organizatoriai buvo stebėtinai nejautrūs tragedijai, o jų pagrindinis rūpestis buvo, kad tik festivalis tęstųsi toliau."

"Aš tikiu, kad Britanijoje taip tikrai nebūtų atsitikę. Na bent jau visi pagrindinėje scenoje turintys įvykti koncertai būtų atšaukti," pridūrė jis.

Beje, to tragiško koncerto metu dirbęs apsaugos darbuotojas prisipažino, kad prasidėjus spūsčiai muzika tikrai turėjo būti nutraukta anksčiau. Pero Johanseno teigimu, muzika nutilo praėjus net 15 minučių po to, kai žmonės pradėjo griūti miniai po kojų.

Festivalis baigėsi sekmadienį, kai Danijos grupė "D-A-D" uždegė 8 žibintus, simbolizuojančius žuvusius žmones.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją