Tris savaites truksiančio festivalio koncertai bus surengti Klaipėdoje, Palangoje ir Nidoje, kur iš viso vyks 14 operos, miuziklų ir simfoninės muzikos renginių.

Šiais metais festivalio tema yra "Lietuviai, lenkai, rusai, žydai". Organizatorių teigimu, taip siekiama pagerbti Lietuvoje gyvenančias tautas.

Be festivalio atidarymo metu vykstančios miuziklo "Smuikininkas ant stogo" premjeros programoje taip pat numatyta atlikti koncertinius operų "Halka" ir "Frančeska da Rimini" variantus, lietuvišką Algimanto Bražinsko miuziklą "Šnekučiai" pagal Petro Cvirkos romaną "Meisteris ir sūnūs", o Mažosios Lietuvos simfoninis orkestras pristatys kompozitoriaus George Gershwin (Džordžo Geršvino) simfoninių kūrinių programą.

Klaipėdos muzikinio teatro kolektyvo organizuojamą "Muzikinį rugpjūtį pajūryje" parėmė Kultūros ministerija ir Klaipėdos bei Neringos savivaldybės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją