Dalijamės merginos pasakojimu:

"Norėčiau pasidalinti įspūdžiais ir pastebėjimais iš šių metų Karklės festivalio. Pirmos dienos festivalio įspūdžiai tikrai puikūs – žmonės linksminasi, visi atsipalaidavę nusiteikę kuo puikiausiai, tik šio festivalio apsauga matyt pyksta, ne tik dėl to, kad jų toks pasirinktas darbas, bet ir dėl neturėjimo galimybės pasilinksminti patiems.

Festivalio idėja – jokio įsinešamo alkoholio, apsauga nuo narkotikų įsinešimo į festivalį gal ir gera, tačiau apsaugos suvokimas nuo to, kas būtina ir ko negalima yra labai menkas. Keliaujant festivalyje iš vienos zonos į kitą, praeinant pro apsaugos patikrinimo zonas, darbuotojui tikrinant kuprines ir nešamus daiktus, vienoje kuprinėje jis rado šokolado batonėlį, apsaugos „žmogus“ liepė batonėlį iškart suvalgyti arba jį išmesti.

Gražiai bandžiau paaiškinti, kad aš sergu cukriniu diabetu ir kad man būtina turėti su savimi šokolado ar kokio kito saldumyno dėl cukraus kiekio palaikymo organizme. Toks mano pasisakymas apie ligą kuria sergu, nenoras to labai viešinti ir aiškinti kas kaip ir kodėl apsaugos „žmogaus“ nepaveikė, jis tvirtai kartojo, kad jokio maisto negalima neštis į festivalį ir tai yra draudžiama.

Tada dar kartą bandžiau paaiškinti, kas yra cukrinis diabetas ir kad žmogui sergančiam šia liga šokoladas yra būtinas (nes nukritus cukraus kiekiui kraujyje gali nutikti labai negeri dalykai). Piktajam ir taisyklių besilaikančiam apsaugos „žmogui“ tai buvo visiškai neįdomu. Ištraukus ir parodžius insulino pompą bei cukraus kiekio matavimo aparatą su juostelėmis, piktasis apsaugos „žmogus“ pradėjo kažkiek mąstyti – tik ne ta linkme, kuria tikėtasi. Besiginčijant apsaugos „žmogus“ pareiškė, kad jeigu aš sergu cukriniu diabetu ir man reikalingas šokoladas, tai aš turėčiau pateikti medicininę pažymą apie sergamą ligą.

Pasiekus absurdo viršūnę ir matyt pačiam apsaugos „žmogui“ suvokus savo žodžius, šokoladas buvo išgelbėtas ir nusineštas į festivalį. Norėčiau atkreipti dėmesį į tai, kad festivalio taisyklės griežtos, siekiančios užtikrinti saugumą bei tvarką, tačiau, gerbiamieji organizatoriai, apsaugos darbuotojai, būkit protingi ir suvokit – kas per daug, tas nesveika", - laiške rašė priblokšta skaitytoja.

Tiesa, toks atsakingas apsaugininkų elgesys festivalio dalyvių nustebinti neturėjo – apie sugriežtėjusią tvarką jie informavo likus kelioms dienoms iki festivalio.

Iš anksto buvo skelbiama, kad šiemet, be specialiai samdomų apsaugos darbuotojų, festivalio teritorijoje dirbs apie 40 neuniformuotų pareigūnų, kurių užduotis – pasirūpinti narkotinių medžiagų vartojimo prevencija.

Dar viena naujovė – šiais metais draudžiama įsinešti alkoholinių gėrimų ne tik į koncertų, bet ir į automobilių stovėjimo bei stovyklaviečių zonas. Į aktyviąją festivalio zoną, t.y. teritoriją, kurioje vyksta koncertai, pramogos ir prekyba, draudžiama įsinešti visus gėrimus bei maisto produktus.

Atvykstant į poilsio zoną, galima turėti maisto ir nealkoholinių gėrimų. Pastarieji turi būti ne stiklinėje taroje ir būtinai neatidaryti. Nealkoholinius gėrimus bei maisto produktus į poilsio zoną galima įsinešti tik įeinant pirmą kartą.

Festivalio marketingo vadovas Mantas Kanišauskas apgailestavo dėl kilusio nemalonaus nesusipratimo ir tikisi, kad minėtoji mergina šiuo metu džiaugiasi festivaliu ir gerai leidžia laiką.

„Sunku komentuoti vieno žmogaus atvejį. Galbūt apsaugos darbuotojai ir pavargę, dirbdami su daugiau nei 10 tūkstančių dalyvių, ir nuo saulės išsekę. Bet mes jų tvarka esame labai patenkinti, nes drausmė ir tvarka festivalyje tikrai jaučiasi. Minėtojo atvejo aš komentuoti negaliu. Galbūt į tokius nesusipratimus nereikėtų taip jautriai reaguoti. Tačiau apsaugos darbuotojas tiesiog vadovavosi festivalio taisyklėmis ir atliko savo darbą. Mano žiniomis, mergina neturėjo medicininio išrašo apie savo ligą. Žmogus, važiuojantis į festivalį, turi susipažinti su jo taisyklėmis ir įsipareigoja jų laikytis. Kitu atveju jam reikia pažymėjimo, įrodančio, kodėl jam tos taisyklės nebūtų taikomos. Jei mergina būtų turėjusi dokumentą, nekiltų jokių bėdų“, - DELFI sakė M. Kanišauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (274)