Savo muzikinį kelią „Naktinės personos“ pradėjo prieš ketvirtį amžiaus. Anot jų, jie ne kartą girdėjo palyginimų, esą jų muzika ir lyrika itin panaši į „depešų“, tad nieko keisto, kad šiam koncertui jie pasirinko būtent šių atlikėjų repertuatrą.

Keli tūkstančiai žmonių į „Siemens“ areną rinkosi vangiai. Būreliai žmonių stoviniavo koridoriuose ir arenos viduje, kiti neskubėdami žingsniavo arenos link. „Naktinės personos“ taip pat neskubėjo pasirodyti scenoje – vėlavo kone pusvalandį.

Vis dėlto, vos scenoje pasirodė Aras ir Alanas, minia tiesiog pašėlo ir padovanojo nuoširdžių aplodismentų bangą. Minioje šįkart sukinėjosi brandūs veidai, mėgstantys tiek „personų“, tiek „depešų“ repertuarą.

Vos užgrojus pirmiems akordams, Alanas pradėjo siautėti scenoje, nenustygo vietoje ir šoko negailėdamas jėgų. Po kelių dainų atlikėjas pasisveikino su publika ir padėkojo visiems susirinkusiems. „Leiskite Jums parodyti mūsų septynių mėnesių darbą“, – šypsodamasis koncertą „DePe Show“ pradėjo Alanas ir pristatė kitą dainą „World in my eyes“.

Tiesa, pluoštą „depešų“ dainų padovanojęs duetas nepamiršo ir savo repertuaro. Koncerto metu skambėjo ir „Saulės kraujas“, ir svajingasis „Pasaulis toks yra“, ir „Kaltas ruduo“, ir daugelis kitų jų legendinių hitų.

Dar vasarą Alanas DELFI pasakojo apie per Kalėdas planuojamą koncertą. „Turime labai daug darbo, ruošiame naują projektą, – pasakojo Alanas. – Ruošiame projektą „Depeshe Mode“ dainos pagal „Naktines Personas“, kurį pristatysime gruodžio 26 dieną.“ Dėl šio projekto vyrukams teko net atostogas atidėti vėlesniam laikui, vasarą jiedu daugiausia laiko praleisdavo repeticijų salėje.

„Pirmą kartą dainą „People Are People“ išgirdau per Liuksemburgo radiją. Sovietmečiu klausytis užsienietiškos stoties bangomis sklindančios muzikos prilygo savotiškam stebuklui. „Depešai“ yra unikalūs, tačiau tuomečiame kontekste jie mane itin giliai „užkabino“, – apie savo pažintį su kultinės grupės kūryba sakė Aras Vėberis.

Kažkas neįprasto, kažkas, ko neįmanoma palyginti su jokia anksčiau girdėta grupe, – toks pirmasis įspūdis apie „depešus“ išliko Alanui Chošnau: „Kuo toliau, tuo ši grupė man darė didesnį įspūdį. „Depešai“ vertė naują puslapį muzikos istorijoje ir išties įkvėpė kurti, ieškoti savęs ir būti išgirstam“.

Muzikantų nuomone, „depešų“ įtaiga primena domino efektą – ji tebedaro įtaką bei yra savitai interpretuojama skirtingų muzikinių stilių atstovų. „Naujajame projekte norėjome įkūnyti savitą „depešų“ viziją. Dienos šviesą ji išvysta po ilgo bei kruopštaus gludinimo. Neturėjomeme pretenzijų atkartoti tai, ko atkartoti neįmanoma. Tiesiog eksperimentavome, siekdami suteikti savo mėgstamoms dainoms kiek kitokią formą“, – akcentavo Aras ir Alanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)