Tačiau B. Spears atkreipė dėmesį gyvo garso pasirodymu, per kurį buvo apsirengusi ne taip jau nekaltai - žaižaruojančiomis kelnėmis pažemintu juosmeniu ir liemenėle.

B. Spears, kuriai nepatinka homofobiniai ir mizogininiai Eminemo tekstai, savo pasirodymą pradėjo vilkėdama juodą smokingą ir skrybėlę, kuriuos publikos džiaugsmui greit nusimetė.

MTV apdovanojimų ceremonija Niujorko "Radio City Music Hall", kuriai vadovavo Marlonas ir Shawnas Wayansai (Marlonas ir Šonas Vejensai), vyko sklandžiai, beveik be keiksmų, nuogybių ar politinių pareiškimų. Ne taip, kaip Lauryn Hill (Lorin Hil) praėjusiais metais, šiemet nė vienas dainininkas ar grupė nedominavo, tik "`N Sync" ir Eminemas laimėjo po du apdovanojimus.

Penkių vaikinų "`N Sync" atiteko apdovanojimas už geriausią popmuzikos vaizdo klipą ir nugalėtojų apdovanojimas, o Eminemas pagerbtas už "The Real Slim Shady" - geriausią atlikėjo vyro vaizdo klipą ir išvis geriausią vaizdo klipą.

Tuo tarpu Macy Gray (Meisi Grėj) už vaizdo klipą "I Try" tapo geriausia naujoke. "Man nepatinka kurti vaizdo klipus", sakė 29 metų M. Gray, kuri dėl ypatingo kimaus balso dažnai lyginama su džiazo legenda Billie Holiday (Bili Holidėj).

Jennifer Lopez (Dženifer Lopes), kuri šių metų "Grammy" ceremonijoje vilkėjo kvapą gniaužiančiu žaliu "Versace" apdaru, atsiėmė apdovanojimą už geriausią šokių vaizdo klipą. Šį kartą ji vilkėjo baltai, net galvą buvo apsirišusi baltu raiščiu.

"Nesitikėjau laimėti, laukiau nusivylimo", sakė J. Lopez, pagerbta už vaizdo klipą "Waiting for Tonight."

Iš Bruklino kilusios Aaliyah (Alijos) "Try Again" tapo geriausiu moters atlikėjos vaizdo klipu, o geriausiu grupės vaizdo klipu pripažintas "Blink-182" "All The Small Things."

Lyg pankiškai, lyg indėnų stiliumi apsikirpę "Red Hot Chili Peppers" nariai laimėjo apdovanojimą už avangardinės muzikos vaizdo klipą. Taip pripažintas grupės "išskirtinis indėlis" į muzikos videomeną.

Šiemetinių MTV muzikinių vaizdo klipų apdovanojimų laimėtojai:

Geriausias vaizdo klipas: Eminem, "The Real Slim Shady"

Geriausias atlikėjo vaizdo klipas: Eminem, "The Real Slim Shady"

Geriausias atlikėjos vaizdo klipas: Aaliyah, "Try Again"

Grupės vaizdo klipas: Blink 182, "All the Small Things"

Repo vaizdo klipas: Dr. Dre featuring Eminem, "Forgot About Dre"

R&B vaizdo klipas: Destiny's Child, "Say My Name"

Hip hopo vaizdo klipas: Sisqo, "Thong Song"

Geriausia idėja: Red Hot Chili Peppers, "Californication"

Šokių muzikos vaizdo klipas: Jennifer Lopez, "Waiting for Tonight"

Roko vaizdo klipas: Limp Bizkit, "Break Stuff"

Pop vaizdo klipas: 'N Sync, "Bye Bye Bye"

"Metų atradimas": Macy Gray, "I Try"

Vaizdo klipas iš filmo: Aaliyah, "Try Again"

Žiūrovų pasirinkimas: 'N Sync, "Bye Bye Bye"

Choreografija: 'N Sync, "Bye Bye Bye"

Specialieji efektai: Bjork, "All if Full of Love"

Meninė idėja: Red Hot Chili Peppers, "Californication"

Montažas: Aimee Mann, "Save Me"

Kinematografija: Macy Gray, "Do Something"

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją