"Negaliu pasakyti, kad porą dienų priešais dušo užuolaidą nerepetavau šios kalbos", - sakė C.Lauper, atsiimdama vieną iš šešių jos miuziklui skirtų apdovanojimų - už geriausią originalią muziką.

"Na, gerai, turiu padėkoti savo mamai už dalijimąsi visa ta nuostabia muzika. Aš sugadinau visus jos Brodvėjaus miuziklų įrašus, kai buvau vaikas. Štai kaip aš išmokau dainuoti ir aš noriu padėkoti jai už tai, kad dalijosi su manim šia muzika", - pridūrė ji.

"Pušnys", kurie turėjo 13 nominacijų, taip pat gavo geriausio miuziklo ir geriausio pagrindinio vaidmens miuzikle aktoriaus "Tony", ir dar tris apdovanojimus.

"Pušnys", kurie yra pastatyti pagal britų filmą, pasakoja apie batų fabriką, kuris išvengė bankroto pradėjęs gaminti batus transvestitų šou. C.Lauper, kuri garsėja savo daina "Girls Just Want to Have Fun", šiam miuziklui parašė muziką ir žodžius.

Per 67-ąją "Tony" įteikimo ceremoniją taip pat triumfavo Brodvėjaus senbuvis "Pipinas" (Pippin), kuris gavo apdovanojimus keturiose iš dešimties turėtų nominacijų: geriausio miuziklo atgaivinimo, geriausios miuziklo pagrindinio ir charakterinio vaidmens atlikėjos ir geriausio miuziklo režisieriaus.

Ceremoniją Niujorke vedęs televizijos aktorius Neilas Patrickas Harrisas, kuris į sceną kvietė tokius teikėjus ir atlikėjus kaip Tomas Hanksas, Scarlett Johansson, Anna Kendrick, Martha Plimpton, Sigourney Weaver, Zachary Quinto ir Sally Field.

T.Hanksas, kuris labiau garsėja darbais didžiajame ekrane, buvo laikomas pagrindiniu pretendentu į geriausio aktoriaus apdovanojimą. Jis vaidina Noros Ephron pjesėje "Sėkmės vyrukas" (Lucky Guy) apie prieštaringai vertinamą Niujorko žurnalistą Mike'ą McAlary (Maiką Makalarį).

Tačiau tas apdovanojimas atiteko dramaturgui ir aktoriui Tracy Lettsui, už jo darbą spektaklyje "Kas bijo Virdžinijos Vulf?" (Who's Afraid of Virginia Woolf?). Anksčiau T.Lettsas yra gavęs "Tony" už savo rašymą.

Aktorė veteranė Cicely Tyson gavo "Tony" kaip geriausia pagrindinė pjesės aktorė, už vaidmenį "Išvykoje į Bauntifulą" (The Trip to Bountiful). Tai buvo pirmas kartas, kai C.Tyson, kuri yra laimėjusi "Oskarą" ir daugybę "Emmy", buvo nominuota "Tony".

"Matilda" (Matilda) - entuziastingų vertinimų sulaukusi mėgstamos vaikų knygos adaptacija - buvo dar vienas vakaro favoritas ir turėjo 12 nominacijų. Šis miuziklas gavo keturis apdovanojimus, tarp jų - už geriausią charakterinio aktoriaus darbą.

Tarp nominuotųjų nebuvo kai kurių itin ryškių žvaigždžių, pavyzdžiui, S.Johansson, kuri vaidina spektaklyje "Katė ant įkaitusio skardinio stogo" (Cat on a Hot Tin Roof), ir Alo Pacino, vaidinančio intensyvioje dramoje apie nekilnojamojo turto agentus "Glengarry Glen Ross".

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją