E. Sheeranui atiteko pirmasis arenoje „O2“ surengto vakaro apdovanojimas – britų solisto vyro, o ceremonijos pabaigoje jis grįžo į sceną atsiimti pagrindinio trofėjaus – „britų albumo“ už savąjį „X“.

Kai kino žvaigždė Russellas Crowe įteikė jam apdovanojimą, 24 metų E. Sheeranas miniai pasakė: „Taip ačiū jums už tai ... Aš to nesitikėjau ... Tai buvo labai, labai geri metai britų muzikai ... Tai vakaras švęsti visa tai ... Toliau kurkit muziką“.

E. Sheerano bičiulė Taylor Swift pradėjo šou savo hitu „Blank Space“, o vėliau atsiėmė savo pirmąjį „BRIT Award“ – kaip „tarptautinė solistė moteris“.

„Atvykstu į Angliją ir rengiu šou aštuonerius metus, o tai yra mano pirmas apdovanojimas. Aš taip džiaugiuosi“, – pasakė ji, atsiimdama šį britišką „Grammy“ atitikmenį.

T. Swift taip pat atidavė duoklę E. Sheeranui, „kuris vedėsi (ją) į barus, išmokė ... pasidaryti puodelį geros arbatos ir išmokė ... visko“, ką ji žinanti apie Jungtinę Karalystę.

Tarp kitų laureatų yra „Foo Fighters“, paskelbta „tarptautine grupe“, „Royal Blood“, kuri gavo „britų grupės“ apdovanojimą ir prisipažino, kad susikūrė 2013 metais vien dėl pramogos, taip pat – „tarptautinis solistas vyras“ Pharrellas Williamsas (Farelas Viljamsas), kuris padėkojo vaizdo žinute.

Markas Ronsonas pelnė britų singlo apdovanojimą už savo bendrą su Bruno Marsu darbą „Uptown Funk!“, o „One Direction“ atsiėmę savo penktą BRIT statulėlę – už britų klipą („You And I“).

Kim Kardashian įteikė S. Smithui 2015 metų „pasaulinės sėkmės apdovanojimą“, o paskui pristatė savo vyrą Kanye Westą jo numeriui scenoje.

Tačiau naujoji reperio daina „All Day“ sutrikdė televizijos žiūrovus, nes daug jos buvo transliuojama tiesiog be garso, transliuotojui ITV bandant nutildyti įžeidžiamą kalbą.

Britų televizijos aktorė Hetti Bywater „Twitter“ parašė: „Kanye, prašom, ar galėtum sustabdyti mano televizoriaus nutilimus ir tiesiog liautis su ta įžeidžiama kalba, ačiū“.

22 metų S. Smithas, atsiimdamas savo antrąjį apdovanojimą, už „britų proveržį“, jį dedikavo savo ilgamečiam bendradarbiui, dainininkui ir dainų kūrėjui Jimmy Napesui, kurio nėščia žmona turi netrukus gimdyti.

„(Ačiū) Jimmy Napesui, kurio žmona namuose turi tuoj pat pokštelėti, tad tai – tau, Tilda“, – pasakė S. Smithas.

Madonna į „BRIT Awards“ sceną grįžo pirmą kartą po 20 metų, kad atliktų „Living For Love“, bet šį svarbų jos momentą aptemdė bjaurus pargriuvimas numerio pradžioje. Atrodo, kad 56 metų dainininkė užkliuvo už savo ilgos juodos skraistės ir nusirito laipteliais, priversdama žiūrovus aiktelėti, o šokėjus – ją užstoti, bet ji atsikėlė ir tęsė savo numerį, nors atrodė šlubčiojanti.

Vėliau Madonna socialiniuose tinkluose patikino gerbėjus, kad jai viskas gerai ir patvirtino, kad dėl to siaubo kalta „Armani“ pelerina.

„Armani“ mane pakabino! Mano nuostabi pelerina buvo pernelyg stipriai užrišta! Bet niekas negali manęs sustabdyti ir meilė tikrai pakėlė mane! Ačiū už jūsų gerus palinkėjimus! Man viskas gerai!“ – parašė ji.

Tarp kitų nuo scenos dainavusių žvaigždžių buvo E. Sheeranas, „Royal Blood“, „Take That“ ir 33 metų Paloma Faith , kuri gavo britų atlikėjos moters apdovanojimą ir kuri savo hitą „Only Love Can Hurt Like This“ atliko per scenoje surengtą liūtį.

S. Smithas, kuris ką tik gavo keturis „Grammy“ ir turėjo daugiausiai „BRIT Awards“ nominacijų (penkias), jausmingai atliko hitą „Stay with Me“, kuris per „Grammy“ įteikimo ceremoniją Los Andžele anksčiau šį mėnesį paskelbtas „metų daina“.

Dainininkas, kuris yra sakęs, kad sėkmės sulaukusį jo albumą įkvėpė nelaiminga meilė, turėjo patarimą Jamesui Bay, kuris šiemet pelnė „kritikų pasirinkimo“ apdovanojimą.

„Tiesiog būk pamestas. Tuojau pat“, – pajuokavo S. Smithas.

Apdovanojimai buvo teikiami šiose kategorijose:

Geriausias britų atlikėjas: Edas Sheeranas

Geriausia britų atlikėja: Paloma Faith

Geriausia britų grupė: „Royal Blood“

Geriausia tarptautinė grupė: „Foo Fighters“

Geriausias britų metų debiutas: Samas Smithas

Geriausias britų metų albumas: Edas Sheeranas – „X“

Geriausias britų metų singlas: Markas Ronsonas su Bruno Marsu – „Uptown Funk“

Geriausias tarptautinis atlikėjas: Pharrellas Williamsas

Geriausia tarptautinė atlikėja: Taylor Swift

Britų metų vaizdo klipas: „One Direction“ – „You & I“

Apdovanojimas už tarptautinė sėkmę britų atlikėjui: Samui Smithui

Britų muzikos apdovanojimai yra amerikiečių „Grammy“ apdovanojimų ekvivalentas Didžiojoje Britanijoje.

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Pildoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)