Šiemet jau ketvirtą kartą rengiamo festivalio didžiojoje scenoje bus galima išvysti ir šiauliečius rokerius „Colours of Bubbles“ bei elektro pop atlikėją „Daddy Was a Milkman“. Vienas didžiausių Lietuvoje muzikos festivalių vyks rugpjūčio 5–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse.

„Superžvaigžde“ nigerietiškų, britiškų ir švediškų šaknų turintis Fransas Jeppsonas Wallas Švedijoje tapo dar 2006-aisiais. Tuomet septynmetis, kuris yra didžiulis futbolo fanas, kartu su švedų grupe „Elias“ įrašė dainą, skirtą Zlatanui Ibrahimovičiui. Futbolininką palaikantis kūrinys „Who‘s da Man“ tapo hitu bei trylika savaičių laikėsi Švedijos muzikos topo pirmoje vietoje. Daina tiek išpopuliarėjo, kad buvo įrašyta ir angliška jos versija, o vienos Karlskronos bažnyčios mušamų varpų garsas buvo pakeistas Franso dainos melodija. Dar viena sportui, o tiksliau nacionalinei Švedijos futbolo rinktinei palaikyti skirta Franso daina „Fotbollsfest“ pasirodė po kelerių metų.

Į muzikos topų viršūnes Fransas sugrįžo šių metų pavasarį. Su daina „If I Were Sorry“ laimėjęs Švedijos „Melodifestivalen“ – nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ – konkursą Fransas akimirksniu susigrąžino turėtą populiarumą. „If I Were Sorry“, po pirmojo atrankos etapo išleista kaip singlas, jau pačią pirmą savaitę užkopė į pirmą Švedijos topų vietą. Daina taip pat pakliuvo į „Spotify Viral“ topus Šveicarijoje, Taivane, Islandijoje, Didžiojoje Britanijoje, Ispanijoje, Norvegijoje, Prancūzijoje, Danijoje, Vokietijoje ir kitose šalyse. Oskaro Fogelstriomo, Maiklo Saksellio, Fredriko Anderssono ir paties Franso kurta daina lėmė tai, jog Fransas tapo jauniausiu per paskutinius 33 metus švedu, atstovavusiu šaliai „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Ketvirtus metus iš eilės festivalyje „Granatos Live“ skambės puikiai pažįstama indie muzika su country‘n‘western įtaka – „Colours of Bubbles“ čia pasirodys rugpjūčio 5 d. Prieš kelerius metus tapusi geriausia roko grupe pirmuose Lietuvos alternatyvios muzikos apdovanojimuose „T.Ė.T.Ė“, 2015-aisiais „Colours of Bubbles“ buvo įvertinta kaip „Metų roko“ grupė Lietuvos muzikos asociacijos (M.A.M.A.) apdovanojimuose. Bemaž dešimtmetį grojančių „Colours of Bubbles“ diskografijoje – trys albumai, naujausias jų – „She Is The Darkness“, pasirodęs šį pavasarį.

„Daddy Was A Milkman“ – švelnią elektro pop muziką grojantis Ignas Pociūnas. Apie savo slapyvardį jis sako: „Į tuos kelis žodžius telpa pusė mano gyvenimo: esu dviejų vaikų tėtis, kuris kadaise dirbo pieninėje. Pavadinimas apjungia ankstesnį mane ir tokį, koks esu dabar – tai du gana skirtingi žmonės.“ „Daddy Was a Milkman“ skambesys – lengvas ir nevarginantis, kiekvienas kūrinys – trumpa gyvenimiška istorija. Atlikėjo teigimu, muzikoje jam labai svarbus tekstas, o jo paties muzika tokia, koks ir jis pats – rami, melancholiška, su trupučiu nerimo. Iš asmeninės patirties kuriantis ir tekstus, ir muziką „Daddy Was a Milkman“ vadovaujasi kriterijumi „taip, kaip gražu man“.

Tarp jau paskelbtų „Granatos Live 2016“ atlikėjų – britų dainininkės Ella Eyre ir Jess Glynne, šokių muzikos talentai „Lost Frequencies“ ir Wilkinson, Marijonas Mikutavičius, Saulius Prūsaitis, „G&G Sindikatas“, Lilas ir Innomine, ba., „Beissoul & Einius“, Erica Jennings, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Monika Linkytė. Hiphopo scenoje pasirodys 13 lietuviškos hiphopo kultūros vardų: Dee&Kamy, „Dogma“, Jama&W, Ironvytas, Justicious x Lukulia, „Garazhe Nerūkoma“, „Mad Money“, Medonas, Micro One, Omerta, „Tie geresni“, „8 kambarys“, Slem. Jaunoms grupėms skirtoje „NESCAFÉ“ scenoje koncertuos „Kamanių šilelis“, „Kūjeliai“, „Solo ansamblis“, „Z On A“, „Sisters On Wire“, „Wolfsome“, „Lady Gothenburg“, „Humoro Klubas“ ir dar 9 grupės ar atlikėjai, kuriuos išrinks patys festivalio dalyviai, atėję į muzikines kovas.

festivalio scenose numatyta daugiau kaip 50 pasirodymų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)