Į koncertą svečiai rinkosi net keliomis valandomis anksčiau

Orų prognozės nedžiugino išsiruošusiųjų į koncertą po atvirumi dangumi, tačiau ir neišgąsdino – daugelis koncerto svečių rankose spaudė lietsargius ar lietpalčius. Daugumos rankose buvo matyti ir apklotai, kuriuos tiesė ant žemės ir taisėsi į patogias sceną matyti vietas.

Akivaizdu, kad atvykusieji išgirdo atlikėjų prašymą, kuris buvo paskelbtas socialiniame tinkle: „Laikome špygas už gerą orą, tačiau kviečiame pasirūpinti šilta apranga, lietpalčiais ir purškikliais nuo uodų“.

Tiesa, nors antradienio rytas jau dvelkė labiau rudeniu nei vasara, vakarop vilniečius džiugino švelnūs saulės spinduliai ir gaivus oras, kuriuo ir mėgavosi į botanikos sodą gerokai prieš koncertą susirinkusi minia. Koncerto rengėjai visus kvietė atsipūsti žalioje oazėje ir duris į koncerto erdves atvėrė jau penktą valandą popiet.

Justės Arlauskaitės-Jazzu ir Leono Somovo koncertas

Tai vienintelis Justės ir Leono koncertas šią vasarą Vilniuje. Tačiau panašu, kad vilniečiams laukti tikrai buvo verta – VU botanikos sodas – tikra žalumos ir gamtos oazė, kurioje dėl koncerto įrengtos maisto, pramogų mažiesiems bei pikniko zonos.

Didžiuliame botanikos sode galima aplankyti rododendryną, atsipūsti prie tvenkinio ar šaltinio, pasigrožėti didžiuoju gėlių slėniu, žaliaisiais vingiais nuklysti į labirintų tankumyną ar tiesiog pakvėpuoti sveiku kadagių oru.

Prie pat scenos kelių šimtų koncerto svečių laukė ir sėdimos vietos – išrikiuotos baltos kėdės. Vis dėlto didžioji dauguma koncerto svečių, tikėtina, Jazzu ir L. Somovo dainų klausysis prisėdę ant pievutės ar tiesiog stovėdami.

Koncerte – garsūs svečiai

Ne vienas į koncertą atvykęs svečias rankose spaudė ir gėlių puokštes. „Mes pačios darėme, gėlės iš mūsų sodo“, – šypsojosi dvi moterys, DELFI fotografui pozuodamos su gėlių kompozicijomis rankose.

J. Arlauskaitės ir L. Somovo koncerto nepraleido Eugenijus Skerstonas su Vyteniu Pauliukaičiu, Indrė ir Mantas Stonkai su vaikais, Agnė Grigaliūnienė su šeima, Gabrielė Martirosianaitė bei kiti garsūs bičiuliai.

Agnė Grigaliūnienė su šeima

Gerokai iki koncerto pradžios į botanikos sodą atvyko ir vienas geriausių J. Arlauskaitės draugų – Gytis Ivanauskas.

Netoli scenos, ant kėdučių, įsitaisė ir Reda Bžeskienė su bičiuliu.

Į koncertą atvyko ir J. Arlauskaitės-Jazzu tėtis Gintaras.

Vėjyje ir L. Somovo muzikoje plazdantis Jazzu balsas

Aštuntą valandą vakaro scenoje pasirodė alternatyviosios muzikos atlikėja Miglė Vilčiauskaitė-Migloko. Ji pasirodė su savo solo „boombox“ projektu.

Vos pasigirdus pirmiems akordams, publika ėmė gūžėti arčiau scenos.

Justės Arlauskaitės-Jazzu ir Leono Somovo koncertas

Kelios minutės po devintos valandos vakaro scenoje pasirodė ir pati Jazzu. Vėjyje plazdančiu žydru kostiumu ant scenos užlipusi atlikėja pirmąją dainą pradėjo be įžangų.

„Kiek jūsų daug“, – pasisveikinusi su tūkstantine minia tarė Justė ir padėkojo vadybininkui Laurui Lučiūnui už didžiulę pagalbą artėjant koncertui.

„Džiaugiuosi, kad vasarą, tokią jau kaip ruduo, galime išlydėti kartu“, – šyptelėjo Jazzu ir pristačiusi kolegą Leoną Somovą toliau nardino minią į muzikos gelmes.

Po dainos „Aš žinau, ko tu nori“ Jazzu pristatė kitą dainą, kurią, anot jos, jai labai patinka dainuoti. „Mums su Leonu ši daina yra labai svarbi, nes ji žymi dar vieną mūsų kūrybos etapą“, – miniai kalbėjo Justė ir pasigirdo pirmieji dainos „Po mano oda“ akordai.

Audringai sutiktą dainą keitė kita. „Dažnai ir aš, ir Leonas išgirstame klausimą: kuri daina yra mėgstamiausia? Nėra tokios, nes jei kažkuri daina būtų blogesnė, mes jos nepaleistume į viešumą“, – su gerbėjais vis daugiau ir daugiau bendravo atlikėja.

Padėkojusi publikai už palaikymą, Jazzu pasidžiaugė, kad viso kūrybinio kelio metu ir ji, ir jos scenos partneris Leonas galėjo ir gali būti tiesiog savimi.

Justės Arlauskaitės-Jazzu ir Leono Somovo koncertas

Vieną po kitos dainas dovanojusi Jazzu tik įpusėjus koncertui nusijuokė, stabtelėjo ir prisipažino, kad pagaliau dingo jaudulys.

Gamtos apsuptyje gražiausias savo dainas dovanojęs duetas taip simboliškai atsisveikino su vasara – romantiškai, jausmingai ir skambant ypatingoms dainoms.

Jau kitą dieną J. Arlauskaitė-Jazzu išvyksta į Afriką

Vos prieš kelias dienas festivalyje „Karklė“ koncertą surengęs duetas ir vėl stoja ant scenos Vilniuje ir taip simboliškai atsisveikina su vasara. Tiesa, J. Arlauskaitė neturės daug laiko atsipūsti, kitą dieną po koncerto, trečiadienį, sės į lėktuvą ir prisijungs prie į Malavį jau išvykusių kolegų.

Rugpjūčio 19-ąją į Malavį jau išskrido Donatas Montvydas, Ričardas Doveika bei Virginija Kochanskytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)