Tai, kad žavų ir šarmingą dainininką publika myli iki šiol, įrodė tai, kiek žmonių vėlų penktadienio vakarą susirinko Kruizinių laivų terminale, kur vyko M. Zelmerlowo koncertas.

„Svarbiausią muzikinį akcentą rinkomės ilgai ir atsakingai. Milžiniškas ažiotažas rodo, jog pasirinkimas buvo teisingas. Gauname begales laiškų, padėkų, pasiūlymų savanoriauti, daugybę klausimų, susijusių su šiuo atlikėju. Jei tikėti socialinių tinklų statistika, jau koncerte planuoja apsilankyti apie 15 000 svečių, todėl aukščiausio lygio garsas ir matomumas dabar yra prioritetiniai uždaviniai“, – likus maždaug mėnesiui iki Jūros šventės kalbėjo vena jos organizatorių Goda Giedraitytė.

Pirmą kartą per Jūros šventę terminalo erdvę teko dalinti į dvi dalis, nes jau prieš mėnesį buvo akivaizdu, jog žmonių bus tiek daug, jog ne visi galės išvysti atlikėją.

Todėl terminalo teritorija buvo padalinta į dvi dalis. Arčiau scenos
esantys žmonės galėjo gyvai matyti kiekvieną atlikėjo judesį, kurių buvo daug, nes M. Zelmerlowas tryško energija. Žmonės, norėję patekti arčiau scenos, į Kruizinių laivų terminalą susirinko prieš tris ar keturias valandas iki koncerto pradžios.

Kita publikos dalis švedo pasirodymą galėjo stebėti didžiuliame ekrane, nes jie nuo scenos buvo taip toli, kad vos galėjo įžiūrėti, kas joje vyksta.

Publika nuščiuvo, kai išgirdo pirmuosius dainos „I've been waiting for this night“ akordus ir žodžius. Žinia, šią dainą Lietuvos atstovas Donatas Montvydas atliko šiemet Švedijoje vykusiame „Eurovizijos“ konkurse, kurio vienu vedėju buvo M. Zelmerlowas, o lietuvis užėmė devintąją vietą.

Netrukus Jūros šventės scenoje pasirodė ir pats D. Montvydas. „Mansas žino, jog Lietuvos publika yra šauni, bet vis tiek tai parodykime. Įrodykime, kad labai džiaugiamės, jog jis yra su mumis. Visų rankos į viršų ir triukšmo“, – paprašė D. Montvydas, o pats tuo metu su M. Zelmerlovu pasidarė asmenukę.

Vienas produktyviausių švedų kilmės atlikėjų, dainų kūrėjų, prieš metus be didelės konkurencijos su daina „Hero“ tapo „Eurovizijos“ laimėtoju. „Hero“ abejingų nepaliko – surinkusi 365 balus, ji tapo trečia, daugiausiai balų surinkusia daina per visą „Eurovizijos“ konkurso istoriją. Ši daina audringais aplodismentais buvo pasitikta ir Klaipėdoje. Publika dainavo kartu su atlikėju.


Atvirai, nuoširdžiai su publika bendravęs M. Zelmerlowas, iš kurio trykšte tryško energija ir charizma, abejingų nepaliko.
Jis dar kartą įrodė, jog po triumfo „Eurovizijoje“ vis dar yra vienas geriausių atlikėjų Europoje.

„Ačiū“, – per koncertą audringai jį palaikiusiai publikai ne kartą kartojo švedas.

M. Zemerlowas tapo antruoju „Eurovizijos“ laimėtoju, kuris pasirodo Jūros šventės scenoje. Pernai koncertinė agentūra „Perfection“ atvežė dar vieną žinomą „Eurovizijos“ nugalėtoją Alexandrą Rybaką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)