Pirmieji naujosios paslaugos bandymai įvyks JAV, kurių metu muzikos gerbėjai galės iš interneto parsisiųsti 100 albumų, tarp kurių bus ir “Pink Floyd”, Tinos Turner, “Spice Girls”, Franko Sinatros darbai, bei 40 singlų. Vartotojai turės galimybę užsisakyti, susipažinti su skaitmeninėmis albumų versijomis bei jas įsigyti per interneto prekybos kompanijas “CDNow” bei Amazon.com.

“Skaitmeninis įrašų platinimas neišvengiamai taps mūsų įprastos leidybos dalimi. Mes siekiame, kad aukštos kokybės muzika taptų prieinama vartotojams įvairiais formatais,” teigė Kenas Berry, vienas iš EMI vadovų, pabrėždamas, kad skaitmeninių muzikos albumų kainos bus panašios į įprastų albumų kainas.

Pastaruoju metu muzikos industrijoje sklando prieštaringos nuomonės apie internetą, kuris siūlo atlikėjams galimybę apeiti įrašų kompanijas ir išleisti savo albumus tiesiogiai auditorijai.

Nors kelios grupės nusprendė nedelsiant išbandyti šį kelią, tačiau muzikos industrija ilgai delsė su atsakymu dėl galimo interneto panaudojimo įrašų prekyboje.

Toks delsimas leido “pražysti” įvairioms internetinėms muzikos svetainėms (MP3.com ar Napster).

Šiuo metu įrašų industrija ketina susigražinti prarastas pozicijas. Vienu iš pirmųjų žingsnių tapo kompanijai “Napster” iškelta byla, kurioje ji yra kaltinama kopijavimo teisių pažeidinėjimu bei piratavimo skatinimu. Beje, šiai kompanijai bylą iškėlė ir sunkiojo metalo grupė “Metallica”, kurios advokatai neseniai “Napster” atstovams perdavė 300 000 interneto vartotojų, nelegaliai parsisiuntusių ar kopijavusių grupės dainas, duomenis.

Beje, teisminių nemalonumų sulaukė ir tinklalapis MP3.com.

Balandžio mėnesį “Sony Music” bei BMG taip pat pranešė apie planus pradėti ribotą įrašų prekybą per internetą naudojant saugesnius formatus, kuriuos bus daug sunkiau kopijuoti.

Įsigyti ir parsisiųsti albumus bus galima didžiausiose muzikos įrašų parduotuvėse internete. Pirmiausia tai bus įmanoma vartotojams Šiaurės Amerikoje, o iki metų pabaigos – ir visame pasaulyje.

Anot kompanijos, parsisiunčiami atlikėjų albumai kainuos maždaug tiek pat, kiek tradicinėse parduotuvėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją