Festivalio rengėjų duomenimis, džiazo festivalio koncertų, vykusių pagrindinėje - Vytauto Didžiojo universiteto salėje, naktiniame muzikos klube "Combo", lauko scenoje Vienybės aikštėje, Vytauto Didžiojo bažnyčioje klausėsi apie 35 tūkstančiai žmonių.

Tai rekordinis klausytojų skaičius "Kaunas Jazz" 10-mečio istorijoje. Ankstesniuose "Kaunas Jazz" festivaliuose dalyvavusių žvaigždžių kolekciją šįmet papildė nauji, nuo šiol ne tik pasauliui, bet ir mūsų džiazo gerbėjams artimi vardai: Davidas Sanbornas, Jarekas Smietana, Nilsas Petteris Molvaeris, legendinė grupė "Osibisa", Sigurdas Ulvesethas, Adamas Nussbaumas, Lena Willemark, Eero Koivistoinenas.

"Kaunas Jazz 2000" scenoje kaip niekada buvo daug rinktinių Lietuvos džiazmenų, dalyvavusių simfodžiazo projektuose ir atskirai grojusių šiuolaikinio džiazo kompozicijas. Festivalio vadybininkė Solveiga Rusytė sakė, jog šiais metais neteko susidurti su neįveikiamais svečių kaprizais. Daugiausia vargo buvo su temperamentingaisiais grupės "Osibisa" atlikėjais.

Londone dirbanti iš Ganos kilusių juodaodžių grupė iš proto varė ne tik savo koncerto "Combo" klube klausytojus. Vadybininkės teigimu, jie ir laisvalaikiu buvo "nežmoniškai judrūs, nesugaunami ir nevaldomi kaip gyvasis sidabras. Vieną susirandi, parsivarai, tai kitas kažkur dingsta".

Dvi gidės, ganiusios devynetą šios grupės linksmuolių, nė minutei negalėjo jų surinkti į vieną vietą. Mat šiaip jau nevėsų juodaodžių kraują įkaitino blondinės lietuvės.

Eidami Laisvės alėja, jie stengėsi paliesti vos ne kiekvieną merginą ir kiekvieną jų vadino savo žmona.

Net lėktuvas vėlavo išskristi, nes vienas linksmuolių dar užsimanė išlipti ir parūkyti Lietuvoje, kurią "osibisai" įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio ir žadėjo būtinai sugrįžti.

Festivalio organizatoriai labiausiai jaudinosi laukdami didžiausios žvaigždės - saksofonininko iš JAV Davido Sanborno. Sekmadienį turėjusi koncertuoti garsenybė su savo grupe ir penkiais aptarnaujančio personalo nariais atskrido šeštadienio vakarą.

Visi D.Sanborno grupės muzikantai yra džiazo įžymybės, tačiau jie tik atvykę į Kauną nuėjo į "Combo" klubą ir panoro pagroti džiazo sesijoje. "Tai mus ypač maloniai nustebino, nes paprastai žvaigždėmis save laikantys muzikantai į "džemus" žiūri iš aukšto", - teigė S.Rusytė.

D.Sanbornas yra silpnos sveikatos, bet stengėsi to nedemonstruoti, elgėsi labai kukliai ir nuoširdžiai. Reiklesni atrodė jo vadybininkai.

D.Sanbornas yra labai alergiškas, todėl iš anksto buvo žinoma, kad jo kambarys viešbutyje neturi būti valytas cheminiais valikliais.

Problemų organizatoriams sukėlė tai, kad D.Sanborno vadybininkai pareikalavo surasti šviežių papajinio melionmedžio vaisių, kurių teko ieškoti po visą Lietuvą. Mat tausodamas savo silpną sveikatą legendinis saksofonininkas maitinasi tik ryžiais, daržovėmis ir vaisiais.