DELFI pasiekė vieno gerbėjo laiškas, kuris įtaria, jog patys ukrainiečiai apie šį koncertą Vilniuje galėjo net nežinoti. Esą tai galėjo būti tiesiog gerai apgalvota arfera: „Gegužės 27 d. „Forum Palace“ turėjo vykti „5'nizza“ koncertas. Gegužės 10 d. grupė savo feisbuko profilyje paskelbė, kad renginys atšauktas dėl „vieno nesąžiningo žmogaus veiksmų“ bei atsiprašė visų grupės gerbėjų. Taip pat paaiškėjo, kad grupė net nežinojo apie organizatoriaus organizuojamą papildomą koncertą, kuris turėjo įvykti gegužės 29 d.

Organizatorius po „5'nizza“ pareiškimo atsiribojo tylos siena, panaikino feisbuke reklamuotą renginį. Bilietus platinę bilietai.lt informavo: dėl pinigų už bilietus grąžinimo reiktų kreiptis tiesiai į koncerto organizatorių, nors paprastai tokiais atvejais organizatoriai bendrauja su bilietų platintojų tam, kad būtų nustatytas bilietų autentiškumas“.

DELFI susisiekus su bilietai.lt atstove, ši išties patikino, kad norint susigrąžinti pinigus, reiktų kreiptis nurodytu elektroniniu paštu (prie informacijos apie atšauktą koncertą nurodytas Všį „Visual Dreams Factory“ vadovės Annos Oleinik elektroninio pašto adresas). Pasidomėjus, kodėl vis dėlto pinigus turėtų grąžinti organizatorė, atstovė patikino, kad „patys labai ilgai laukėme ir niekaip nesulaukėme iš organizatorės pinigų, kuriuos galėtume grąžinti klientams, todėl ir buvo nuspręsta, kad teisingiausia būtų, jei juos grąžintų patys organizatoriai“.

Skaitytojas, susisiekęs su DELFI, tikino, kad pati Anna Oleinik feisbuke iki šiol yra aktyvi vartotoja, mielai dalijasi savo gyvenimo akimirkomis ir pasiekimais. Nors po kilusio skandalo, kai koncertas buvo atšauktas ir pati „5'nizza“ apie tai pranešė savo feisbuko profilyje, Anna pakeitė savo socialinio tinklo paskyros vardą (pakeistas vardas redakcijai žinomas), taip pat ištrynė visus įrašus apie organizuotą koncertą bei sąsajas su Všį „Visual Dreams Factory“.

Toks elgesys skaitytojui kėlė įtarimą ir panašu, kad visai ne be reikalo. Feisbuke taip pat sukurta grupė, kurioje buriasi visi, nukentėję nuo šios organizatorės ir niekaip negalintys susigrąžinti savo pinigų. „Annos Oleinik fanų klubas“, – taip pavadinta feisbuko grupė, kurioje interneto vartotojai dalijasi nuoskaudomis ir patarimais, kaip susigrąžinti pinigus.

„Galite bandyti skambinti į jos asmeninį telefoną. Jeigu neužblokuos. Arba rašyti žinutę dėl kolektyvinio pareiškimo į policiją“, – rašė viena grupės narė ir paviešino Annos telefono numerį. Deja, jai taip pat nepavyko atgauti savo pinigų.

DELFI pabandžius susisiekti su pačia A. Olenik, taip pat nepavyko gauti jokio atsako.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)