Spaudos konferencijoje dalyvavo VCO meno vadovė Dalia Ibelhauptaitė, "Jono ir Gretos" režisierius Gediminas Šeduikis, dirigentas Ričardas Šumila. Solistai: Jurgita Adamonytė, Maria Nazarova, Rafailas Karpis, Jovita Vaškevičiūtė, Laimonas Pautienius.

Vilnius City Opera, prieš pusmetį susirinkusius spaudos atstovus nustebino motociklų griausmu, o naująjį sezoną pasitiko kartingų lenktynėmis. Susirinkusius žurnalistus kolektyvo nariai pasitiko įnirtingai lenktyniaudami.

Spaudos konferenciją atidariusi VCO meno vadovė Dalia Ibelhauptaitė džiaugėsi, kad šis sezonas jų kolektyvui – ypatingas ir susirinkusiems žadėjo, kad greičio, tempo, adrenalino ir netradicinio požiūrio bus daugiau nei bet kada anksčiau.

Šį sezoną VCO pasitiks tiek atsinaujinusiu kolektyvu, tiek repertuaru. „Dvi premjeros tokiam kolektyvui kaip mūsų yra labai daug ir labai džiaugiuosi, kad šios premjeros yra nepaprastai skirtingos“,- sakė ji.

Spektaklis „Jonas ir Greta“ - pirmoji VCO opera, skirta jaunimui. Šis spektaklis subūrė ir į dienos šviesą išves jaunąją kolektyvo kartą: režisierių Gediminą Šeduikį, dirigentą Ričardą Šumilą, dizainerę Eglę Čekanavičiūtę.

Šia premjera į teatrą bus bandoma pritraukti jaunimą, paauglius, o taip pat ir jų tėvus. „Labai tikimės, kad šis spektaklis bus uždegantis, rimtas edukacinis projektas, kuris įkalbės ir paauglius pastebėti šią meno šaką, nes jaunuoliai šiandien turi labai daug pramogų, bet labai mažai kultūros vertybių yra pastatytų kalbant paauglių kalba“, – kalbėjo režisierė.

D. Ibelhauptaitė sakė tikinti, kad šiuolaikiškai interpretuoti klasikos kūriniai gali padėti jaunam žmogui rasti atsakymus į svarbius gyvenimo klausimus ir net padėti sustiprinti taip reikalingus tėvų ir vaikų ryšius.

Spektaklyje Brolių Grimų pasaka „Jonukas ir Grytutė“ bus interpretuota iš naujo, priartinta prie mūsų dienų realybės. Vietoje raganos pamatysime vampyrą – Rafailą Karpį, Jono vaidmenį atliks Jurgita Adamonytė, o į Gretos rolę įsijaus Maria Nazarova. Jurgita Adamonytė spaudos konferencijos metu pajuokavo, kad jai įprasta vaidinti vyriškus vaidmenis, todėl kartais yra net sunku būti scenoje moters rolėje.

Dar viena sezono premjera pirmą kartą statoma G. Verdi opera „Trubadūras“. „Trubadūras“ yra tarsi savotiška duoklė visiems, stebintiems bohemiečių veiklą nuo pat jos pradžios. Operoje partijas atliks žiūrovams gerai pažįstami solistai.

„Manau, kad Azučenos vaidmuo ir Jovita Vaškevičiūtė bus metų bomba, nes ji yra gimusi atlikti šią rolę ir vokaliai, ir temperamento prasme“,- sakė Dalia Ibelhauptaitė.

„Tiesiog laukiu nesulaukiu kaip jos scenoje susitiks su Asmik Grigorian, nes prisimenu mažus susitikimus, kai viena kitai vos „kudlų“ neišpešė, buvo tokia stipri energetika. Šiame spektaklyje, manau, vėl bus du poliai, juodasis ir baltasis pradas“,- mintimis dalinosi VCO meno vadovė.

„Vilnius City Opera“ - laisvai mąstančių menininkų sambūris, kurio užuomazgos atsirado 2003-aisiais, kai režisierė Dalia Ibelhauptaitė, dirigentas Gintaras Rinkevičius ir dailininkas Juozas Statkevičius sujungė jėgas statant operą „Pajacai“. Šią akimirką, kai trys menininkai pajuto norą pakeisti lietuvišką žvilgsnį į operą, galima vadinti simboliniu „Bohemiečių“ trupės gimimu.

Prie „Vilnius City Opera“ spektaklių prisideda šimtai meno žmonių, nuo geriausių operos dainininkų, šturmuojančių didelius užsienio teatro scenas, iki Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro.

VCO spaudos konferencijos akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)