Išskirtinei Lenskio interpretacijai į Lietuvą grįžta Edgaras Montvidas, na, o naujuoju jo porininku ir priešu scenoje taps Andrėjus Bondarenko.

Ar šiedu solistai nebuvo susitikę anksčiau? Prieš kelerius metus jie kartu atliko šias roles Glyndebourne‘o scenoje. Taigi, šį kartą Kongresų rūmuose – didžiausių operos teatrų vertas vyriškas duetas, kurį papildys žavinga Jurgitos Adamonytės Olga.

Šių metų pradžioje įtakingas „Opera Now“ žurnalas Bondarenko įrašė į „daugiausiai žadančių ir išskirtinių jaunosios kartos talentų balsų dešimtuką“. Štai, kaip jie pristatė ukrainiečių kilmės solistą: „Yra daugybė žavių, vokaline technika galinčių pasigirti jaunų baritonų, todėl tie, kuriems šiandien gali pasisekti operoje, turi parodyti tokias savybes, kurios juos išskirtų iš minios. <...> 2011 metais laimėjęs BBC Cardifo metų dainos atlikėjo kategorijoje jis sužibėjo sudailintomis Schumanno dainomis, kurias praturtino slaviško skambesio, išskirtinio, griaudžiančio žemutinio balso registro gelmės. Viena iš jo dabartinės karjeros aukštumų – Čaikovskio „Eugenijus Oneginas“, atliktas Glyndebourne.“

Gerų žodžių jo Oneginui negailėjo ir kritikai: „Andrėjus Bondarenko yra tobulas Onegino rolei <...> jis Oneginą pristato tokį, kokį svajojame išgirsti ir matyti. Štai jis nuobodžiaujantis, apatiškas dendis, nerūpestingai žvelgiantis į paprasčiausią reikiamybę aplankyti sergančius ar tuos, egzistuojančius už miesto ribų, - lyg Vronskio gyvenimo poza. Jo dainavimas taip vilioja, jog tampa visiškai aišku, kodėl tokia prisirpusi mergina, kaip Tatjana, gali šitaip beviltiškai jį įsimylėti.“

Iš Ukrainos kilęs baritonas šiandien yra viena ryškiausių jaunųjų operos teatro žvaigždžių. Priklausantis prestižinei Askonas Holt agentūrai, šis solistas savo sąraše turi pasižymėjęs ne tik visas pagrindines baritono partijas, bet ir solidų „apdainuotų“ vietų žemėlapį: Zalcburgo festivalis (Austrija), Carnegie koncertų salė (JAV), Wigmore’o koncertų salė (D. Britanija), Glyndebourne‘o festivalis (D. Britanija), Kolono teatras (Argentina), Kelno opera (Vokietija), Sidnėjaus operos teatras (Australija), Permės valstybinė opera ir Marijos operos teatras (Rusija).

Bondarenko bendradarbiavimų sąraše jau rikiuojasi tokios pavardės, kaip Valerijus Gergijevas, Ivoris Boltonas, Yannikas Nézet-Seguinas, Enrique Mazzola, Kirilas Karabitsas, Andrew Littonas, Teodoras Currentzis, Michaelis Sturmingeris, Omeras Meir Wellberis ir kiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)