Pjesės autorius - Ulrichas Hubas, spektaklį režisavo žinoma Keistuolių teatro aktorė ir režisierė Agnė Sunklodaitė, muziką sukūrė Deividas Gnedinas, scenografiją ir kostiumus - Ramunė Skrebūnaitė.

Tai linksma ir intriguojanti istorija apie trijų pingvinų nuotykius Pasaulinio tvano metu, apie išbandymus, kuriuos patiria jų draugystė, apie tikėjimą, meilę ir .... Dievą.

U.Hubas pjesę “Prie laivo 8.00 “ parašė 2006-aisiais metais, kai viena Vokietijos leidykla penkiems autoriams pasiūlė parašyti pjeses vaikų teatrams religijos tema. U. Hubą įkvėpė biblinis tekstas apie Nojaus laivą ir jis parašė labai šiuolaikišką, šmaikštų, bet filosofiškai gilų draminį kūrinį. Tais pačiais metais Vokietijoje ši pjesė buvo pripažinta geriausia.

„Mūsų pastatymas, kaip ir pjesė, savo tematika gerokai peržengia vaikiško spektaklio rėmus, todėl jis aktualus ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Norime, kad tai būtų spektaklis visai šeimai, skatinantis mąstymą ir bendravimą šeimoje apie labai svarbius žmogaus egzistencijos klausimus, apie Dievo atradimą savo širdyse. Nesvarbu, kokiu vardu jį pavadinsime ir kaip įsivaizduosime“,- sako spektaklio režisierė Agnė Sunklodaitė.

„Aš, pavyzdžiui, įsivaizduoju, kad Dievas yra labai „savas bičas“ ir jis mielai kartu padainuotų mūsų spektaklio dainas“,- juokauja kompozitorius Deividas Gnedinas, o spektaklio dailininkė Ramunė Skrebūnaitė šypsosi ir tyli, bet aktoriai išduoda, kad tokių stilingų pingvinų, kaip šiame spektaklyje, nuo pat Pasaulio sutvėrimo niekas nematė...

„Esame daug gastroliuojantis teatras, todėl tikimės, kad šį spektaklį pamatys didelė dalis Lietuvos jaunųjų žiūrovų, jų mokytojų ir tėvų,- sako teatro direktorė Vilma Galvydienė,- ir didžiuojamės, kad mūsų teatras pirmasis supažindina Lietuvos publiką su šia puikia, labai Europoje populiaria U.Hubo pjese“.

Artimiausiu metu spektaklį galite pamatyti lapkričio 24 d. 12 val. Vilniaus kameriniame teatre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją