Ketvirtadienio vakarą pagrindinio Lietuvos naujienų portalo DELFI redakcija sulaukė ir LNOBT administracijos atsako apie susiklosčiusią situaciją. Teatro administracijos teigimu, taisyklėse neįmanoma numatyti visų galimų situacijų, neįmanoma numatyti visų lankytojų poreikių.

Gerbiama Akvile Čibinskiene,

Apgailestaujame, kad patyrėte nepatogumų, sausio 25 d. atėjusi į Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro spektaklį „Čipolinas“. Atsiprašome, kad Žiūrovų aptarnavimo tarnybos darbuotoja tinkamai nepaaiškino taikomų apribojimų, kuriais likote nepatenkinta, priežasties ir deramai neišsprendė situacijos.

Dėl priešgaisrinės saugos reikalavimų sėstis ant laiptelių centriniame žiūrovų salės praėjime draudžiama tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Šie reikalavimai neminimi Jūsų nurodytose LNOBT paslaugų vartotojams teikimo taisyklėse (2014 m. spalio 22 d. patvirtintose Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinio direktoriaus įsakymu nr. S1-160), nes taisyklės negali numatyti ir apibrėžti visų galimų situacijų. Pavyzdžiui, jose nerašoma, kad salėje negalima šiukšlinti ir pan.

Pirkdamas bilietą internetu teatro svetainėje žiūrovas, paspaudęs tam skirtą mygtuką, turi galimybę pasitikrinti matomumą iš įvairių žiūrovų salės sektorių.

Interneto svetainėje nėra surašytos rekomendacijos dėl sėdimų vietų pasirinkimo, nes neįmanoma numatyti visų poreikių. Tačiau teatro informacijos darbuotojai mielai konsultuoja kiekvienu atveju, kai į juos kreipiasi žiūrovai.

Dėkojame, kad atkreipėte dėmesį į matomumo vaikams problemą, artimiausioje ateityje ją spręsime.

LNOBT deklaruojamas strateginis tikslas – ugdyti ir tenkinti visuomenės poreikį operos ir baleto menui – nėra tik formalumas. LNOBT yra vienas iš daugiausiai spektaklių vaikams ir visai šeimai rodančių Lietuvos teatrų, LNOBT vykdo ir plačią edukacinę veiklą.

Dar kartą apgailestaujame dėl Jūsų patirtų nepatogumų, tikėdamiesi ir ateityje Jūsų sulaukti Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro administracija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)