„B. Gorbulskio „Mėlynos gatvelės“, M. Vaitkevičiaus „Senieji Vilniaus stogai“, G. Litinsko „Spindulys“ – tai tik maža dalis to, ką klausytojai išgirs koncerte Šv. Kotrynos bažnyčioje. Šia programa norime parodyti, kad profesionalaus choro dainininkai gali atlikti ne tik klasikinę, akademinę muziką, bet ir nuotaikingą, energingą repertuarą.

Specialiai šiai programai sukurtos dar niekada neskambėjusios aranžuotės, tad žiūrovai patirs nepaprastą malonumą naujai išgirsdami gerai žinomas ir pažįstamas melodijas“, – mintimis apie koncertą dalinosi choro vyriausiasis dirigentas Artūras Dambrauskas.

Koncerte kartu su choru „Vilnius“ pasirodys ryškūs šalies džiazo atlikėjai – Artūras Anusauskas (fortepijonas), Vytis Nivinskas (kontrabosas) ir Darius Rudis (mušamieji). Dalį programos kolektyvas atliks kartu su solistu Vladu Kovaliovu.

„Norime sukurti gražų reginį, kurio publika negalėtų pamiršti. Džiaugiuosi, kad kolektyvas nebijoti atrodyti ir mąstyti kitaip. Darbas su choru man buvo didžiulis iššūkis, tačiau jau vien tai, kad kolektyvas programą atliks be natų, kaip įprasta matyti, leidžia daugiau dėmesio skirti scenos judesiui, ieškoti drąsesnių režisūrinių sprendimų“ – kalbėjo renginio režisierius Ričardas Matačius.

Koncertas Šv. Kotrynos bažnyčioje – pirmasis, tačiau ne vienintelis programos „Naujieji Vilniaus veidai“ renginys. Vasarą choras „Vilnius“ šią programą atliks Palangos kurhauze, o rudenį planuojamas koncertinis turas po didžiuosius Lietuvos miestus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją