Parodoje siekiama atskleisti ryšį tarp kačių ir jų šeimininkų. Pasak brolių Gataveckų, šis projektas suteikia progą naujai atrasti meilę augintiniams, ją perteikti ne tik per žmogaus, bet ir kačių emocijas, charakterį, tarpusavio santykius. Visa tai užfiksuota netradicine trafaretine purškimo technika atliktuose žmogaus ūgio kūriniuose.

Parodoje „Menas mylėti katę“ eksponuojami penki portretai, kuriuose pavaizduoti žinomi žmonės su savo mylimais augintiniais. Paveiksluose įsiamžino patys darbų autoriai broliai Algirdas ir Remigijus Gataveckai, žinių vedėja Agnė Zacharevičienė, baleto primarijus Nerijus Juška, virtuvės šefas Linas Samėnas.

„Parodą surengėme, norėdami atkreipti didesnį visuomenės dėmesį į kates, parodyti, kad jos, kaip ir kiti mūsų namų augintiniai, suteikia begalę gerų emocijų šeimininkams ir yra vertos gurmaniško lepinimo“, - sako parodą iniciavusio vieno kačių ėdalo gamintojo atstovė Lietuvoje Asta Tomaševičienė

Po pristatymo „Arkos“ galerijoje unikalius autorinius darbus bus galima pamatyti Kaune nuo vasario 21 d. iki 28, o nuo kovo 2 d. iki 15 d. – vėl Vilniuje. Vėliau paroda keliaus po Lietuvą ir bus eksponuojama didžiuosiuose šalies prekybos centruose specialiai įrengtoje mobilioje galerijoje.

Kartu su paroda vyks fotografijų konkursas, kuriame 5 išrinktieji dalyviai galės laimėti brolių Gataveckų sukurtą asmeninį portretą su savo kate. Konkursas vyks specialiai sukurtoje „Facebook“ paskyroje, joje visi norintys galės kelti savo kačių nuotraukas. Konkurso vertinimo komisija išrinks penkis laimėtojus, tapsiančius menininkų paveikslų modeliais. Laimėtojų portretai kartu su įžymybių paveikslais dalyvaus parodos „Menas mylėti katę” kelionėje po Lietuvą.

Parodos atidarymo akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)