Artėjant „Kino pavasariui“, A. Blaževičius dalijasi festivalio filmų rekomendacijomis.

„Sieranevada“ (rež. Cristi Puiu)

Cristi Puiu sukūrė, mano nuomonę, geriausią XXI amžiaus filmą „Pono Lazaresku mirtis“. Kiekvienas jo filmas yra įvykis. Ne išimtis ir „Sieranevada“. Nuostabi aktorių vaidyba, subtilus humoras ir meistriška režisūra – sutalpinti virš 10 aktorių į mažą sovietinio tipo trijų kambarių butą ir iš to padaryti įdomų trijų valandų filmą gali retas režisierius. Bet ne tai filme svarbiausia. Čia visko yra tiek daug, pačia geriausia prasme.

Kadras iš filmo "Sieranevada"

„Vertikali būsena“ (rež. Alain Guiraudie)

Po filmo ,,Nepažįstamasis prie ežero“ Alain Guiraudie užsirekomendavo labai įdomaus, originalaus ir dėmesio verto režisieriaus vardą.

Kadras iš filmo "Vertikali būsena"

„Šunys“ (rež. Bogdan Mirică)

Rytų Europos šiuolaikinis vesternas, kuris gavo kritikų prizą Kanų festivalyje. Man atrodo, daugiau komentarų nereikia, kad norėtum/turėtum pamatyti šitą filmą.

Kadras iš filmo "Šunys"

„Paskutinė šeima“ (rež. Jan P. Matuszyński)

Labai daug teko girdėti gerų atsiliepimų apie ,,Paskutinę šeimą“. Jis laikomas vienu geriausių Europos metų debiutų.

Kadras iš filmo "Paskutinė šeima"

Trumpi lietuviški filmai

Lietuviškas trumpo metro kinas, man asmeniškai, yra įdomiausia lietuviško kino rūšis. Nors dažnas Lietuvos kritikas jį nuvertina, neskiria dėmesio, bet būtent jame vyksta įdomiausi kūrybiniai procesai. Jame gali įžvelgti Lietuvos kino perspektyvas. Plius, savo filmus pristatys du jauni ir talentingi režisieriai, kurių filmų visada laukiu – Karolis Kaupinis ir Kamilė Milašiūtė.

Kadras iš filmo "Motinos diena"

„Moteris ir ledynas“ (rež. Audrius Stonys)

Labai geras ir aktualus filmas. Mano nuomone, tai geriausias Stonio filmas per pastaruosius 10 metų. Filmas atviras įvairioms interpretacijoms. Man atrodo, kad netiesiogiai, šitas filmas parodo, kas vyksta ne tik su moterimi ir ledynu, bet ir su visu Vakarų pasauliu.

Kadras iš filmo "Moteris ir ledynas"

„Visos nemiegotos naktys“ (rež. Michał Marczak)

Šio filmo labai laukiu vien dėl to, kad jis labai patinka Mantei Valiūnaitei ir Živilei Pipinytei:)

Kadras iš filmo "Visos nemiegotos naktys"

„Safaris“ (rež. Ulrich Seidl)

Ulrichas Seidlas yra negailestingas turtingos Europos kritikas. Labai nepatogus, bet būtent dėl to labai geras režisierius. Jeigu nebūtų Seidlo kino, būtų labai liūdna.

Kadras iš filmo "Safaris"

„Austerlicas“ (rež. Sergei Loznitsa)

Sergėjus Loznitsa – didis režisierius. Jo filmus būtina žiūrėti. O ir filmo tema šį kartą ypatinga – holokausto komercializacija. Turėtų būti kažkas labai įdomaus.

Kadras iš filmo "Austerlicas"

„Ji“ (rež. Paul Verhoeven)

Isabelle Huppert.

Kadras iš filmo "Ji"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją