Menų centras veiks kaip interaktyvi multifunkcinė bendravimo erdvė, kurioje žiūrovai susipažins su S. Eidrigevičiaus darbų ekspozicija, plataus spektro parodomis, dalyvaus seminaruose, paskaitose, kūrybinėse dirbtuvėse, meistriškumo pamokose, performansuose, meninėse akcijose.

„S. Eidrigevičiaus menų centras, kurio ašis – maestro kolekcija, visuomenei tinkamai pristatys profesionalųjį meną. Centre planuojamos įrengti moderniai, jaukiai įrengtos funkcinės zonos, poilsio erdvės, atviro tipo skaitykla, dailės studija, media menų terminalas, universali multifunkcinė salė-forumas, kavinė. Šiam objektui keliami aukščiausi reikalavimai – norime, kad jis taptų miesto simboliu, kuriame apsilankyti norėtų kiekvienas svečias“, – tikino miesto meras R. Račkauskas.

Vienas žinomiausių šiuolaikinių lietuvių dailininkų S. Eidrigevičius yra surengęs daugiau kaip 100 individualių parodų įvairiose pasaulio šalyse. Šis menų centras, anot dailininko, taps jo ir Panevėžio bendrystės simboliu.

S. Eidrigevičiaus menų centro pristatymas

„Jau daugiau nei metus gyvename šiuo projektu. Jei pavyks suburti veiklią grupę, turėsime puikų rezultatą. Tikiuosi, kad sukursime tarptautinės reikšmės objektą, kokio Lietuvoje dar nėra. Jis ne tik pritrauks Lietuvos ir užsienio turistų, bet ir kels patį miestą“, – teigė S.Eidrigevičius.

Renginyje dalyvavusi ministro pirmininko patarėja Auksė Kontrimienė išreiškė palaikymą tokiam menų centrui ir teigė, kad jį pavyks įgyvendinti vietos ir šalies valdžios pastangomis.

S. Eidrigevičiaus menų centro idėjai pritaria Nacionalinės dailės galerijos vadovė dr. Lolita Jablonskienė, Nacionalinio M. K. Čiurlionio muziejaus direktorius Osvaldas Daugelis, Lietuvos dailės muziejaus pavaduotojas strateginiam planavimui, plėtrai ir vadybai, Vilniaus paveikslų galerijos vedėjas Vytautas Balčiūnas.

Planuojama, kad realūs menų centro įkūrimo darbai turėtų būti pradėti jau 2017 m. pirmoje pusėje. Konkrečios investicijų į menų centrą apimtys paaiškės atlikus galimybių studiją. Teigiama, kad idėjos įgyvendinimas galėtų būti finansuojamas su ES fondų pagalba, Savivaldybės lėšomis ir iš Valstybės investicijų programos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)