Koncentruotą vienos dienos festivalio programą kuria kompozitoriai, režisieriai, scenografai, video menininkai, dainininkai, instrumentinis ir vokalinis ansambliai. Šiemet NOA festivalio dalyvių gretas taip pat papildė džiazo gerbėjams gerai pažįstami dainininkė Neda Malūnavičiūtė bei saksofonininkas Petras Vyšniauskas.

5-ąjį kartą vykstanti „Naujosios operos akcija“ pristatys nanooperas – ypatingai mažos trukmės muzikos spektaklius.

„Į nano-operas mestos tera-pajėgos“ – juokiasi festivalio organizatoriai, pripažindami, jog, nepaisant mažos operų trukmės, visi elementai yra tolygūs ir nesiskiria nuo didelės apimties opusų.

„Nanooperų tematikoje – nuo mitinių ir filosofinių simbolių paieškų, iki smulkmeniškų buitinių situacijų meninės anatomijos. Iš tiesų, tokiomis globaliosiomis temomis galima sukurti begalę libretų, paromis trunkančių operų, o čia tam skirtos tik penkios minutės. Keistas ir netradicinis iššūkis per tokį laiką perduoti aiškią mintį, nusiųsti suprantamą žinutę,“ – mintimis dalinosi viena iš „Operomanijos“ kūrėjų režisierė Marija Simona Šimulynaitė.

Festivaliui nanooperas kūrė nuolatinės jo dalyvės kompozitorės Rita Mačiliūnaitė ir Rūta Vitkauskaitė bei keturi festivalio debiutantai – kompozitoriai Linas Paulauskis, Antanas Jasenka, Leonardas Pilkauskas ir George Holloway (Didžioji Britanija).

Nanooperų statytojai – ne tik dramos teatro režisieriai, lėlininkai, bet ir video menininkai, ruošiantys 3D mapping vaizdo projekcijas spektakliams ir instaliacijai „Elektrinės šviesos evoliucija“, kartu su trumpametražių muzikinių filmų programa „Operos kino šortai“ nuo 17.00 val. pristatomai prieš pagrindinę vakaro nanooperų dalį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją