„Pavyzdžiui, muzikai negavo nė vienos premijos šiais metais, bet kita vertus esu laimingas, kad yra išrinkta nuostabi kūrėja moteris. Nelė Savičenko yra nuostabi kino ir teatro aktorė“, - laidoje „Aktualioji valanda“ sakė L. Donskis.

Pasak jo, N. Savičenko idealiai atitinka komisijos kriterijus – jos pastarųjų septynerių metų kūryboje buvo nuostabūs vaidmenys Oskaro Koršunovo teatre spektakliuose „Hamletas“, „Žuvėdra“.

„N. Savičenko iš tikro yra ta bekompromisė kūrėja, kuri niekada nenuėjo į šou verslą, pramoginę kultūrą. Tai iš tikro teatrui tarnaujantis talentingas žmogus“, - sakė jis.

Anot L. Donskio, nelabai daug debatų buvo dėl Regimanto Adomaičio, kuris buvo pasirinktas už viso gyvenimo nuopelnus. „Tai tiesiog legendinis lietuvių kino aktorius“, - teigė L.Donskis.

Prakalabus apie dar vieną laureatą, rašytoją ir literatūros kritiką Valentiną Sventicką, L. Donskis leido suprasti, jog už jį nebalsavo:

„Man būtų buvę daugiau laimės matyti, kad yra apdovanojami vien kūrėjai, o ne meno proceso kritikai arba organizatoriai, bet, ką padarysi, aš suprantu didelius šio žmogaus nuopelnus, taip balsavo kolegos, ir aš sprendimą gerbiu“, - sakė jis.

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatais šiemet tapo aktorius Regimantas Adomaitis, rašytojas Grigorijus Kanovičius, architektas Rolandas Palekas, fotomenininkas Algirdas Šeškus, rašytojas ir literatūros kritikas Valentinas Sventickas ir aktorė Nelė Savičenko.